Datum: 28/08/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Standard neemt vrede met punt op het Kiel
Fabian Morren
| 0 reacties
Standard neemt vrede met punt op het Kiel
Foto: © SC

Beerschot en Standard hebben de punten gedeeld. Standard laat zo de kans liggen om mee aan de leiding te komen. Beerschot blijft zich handhaven in de (brede) middenmoot.

Standard opende sterk. Jelle Van Damme testte al na twee minuten de vuisten van Stijn Stijnen uit. Wat later ging een schot van Nong over en een kopbal van Leye belandde in de handen van Stijnen. De veelbelovende start van de Rouches kreeg echter geen vervolg. Ook de thuisploeg kwam in het eerste kwartier één keer dicht bij de openingstreffer. Een deel van de aanhang zag het schot van MacDonald zelfs al binnen. De netten trilden ook, maar het leer ging in het zijnet.

Fabian Morren vanop het Kiel

Assist Berrier
Nadien zakte het niveau ver naar beneden. Standard leek nog moe van de Europese trip naar Zweden en Beerschot toonde veel goede wil, maar minstens zoveel onmacht. Wat volgde was een festival van slechte passes en een gebrek aan kansen. De afwezigen hadden op dat moment gelijk. Vooral langs Luikse kant waren er ook heel wat fans niet komen opdagen. Ze protesteerden tegen de hoge ticketprijzen en bleven dan ook massaal weg.

In de tweede helft veranderde er niet zo gek veel aan het spelbeeld, enkel met dat verschil dat Standard er nu wel in slaagde om snel te scoren. Assistkoning Franck Berrier bediende Jelle Van Damme, die Stijn Stijnen het nakijken gaf. Zelfde verhaal nadien: Beerschot wilde wel, maar vooral in de zone van de waarheid begon het regelmatig te knoeien. Het gevolg was dat grote opportuniteiten uitbleven. Enkel een heet standje in het voor doel van Sinan Bolat zorgde even voor de nodige opwinding.

Standard tevreden
In het slotkwartier trok de thuisploeg alle registers open en al heel snel zorgde dat voor het gewenste resultaat. Invaller Malul Dor verraste Sinan Bolat vanuit een heel scherpe hoek. Alles weer in evenwicht, maar blijkbaar kon Standard wel vrede nemen met een gelijkspel. Dat was duidelijk te merken toen Mbaye Leye bij zijn wissel ruim de tijd nam om van het veld te stappen. Toegegeven, 1-1 was ook een bilijk resultaat.

Herbeleef Beerschot AC - Standard

Vooraf