Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse geeft eerste zege weg in blessuretijd
Fabian Morren

Lierse heeft in de 92ste minuut de eerste zege van het seizoen uit handen gegeven. Benjamin Mokulu bezorgde Lokeren een (onverhoopt) punt.

In de eerste helft lag de amusementswaarde niet echt hoog. Al snel moest Lokeren-coach Peter Maes puzzelen, want Koen Persoons viel na een kwartier al uit met een blessure. Ook bij de thuisploeg waren er problemen, want Saïdi blesseerde zich al tijdens de opwarming en Milos Maric moest zich na een halfuur laten vervangen. Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft kwam er wat animo in de wedstrijd. Vooral Lierse dreigde enkele keren gevaarlijk. Elgabas en Mathisen solliciteerden naar een doelpunt, maar vergaten de klus af te maken.

Lokeren-coach Peter Maes liet tijdens de eerste helft langs de lijn al meermaals merken niet tevreden te zijn. Tijdens de rust stelde hij dan ook orde op zaken. Lokeren kwam agressiever uit de kleedkamer. Dat resulteerde in enkele pogingen. Vooral Mokulu was heel dicht bij de 0-1, maar Kawashima redde de Lierse meubelen. Die redding bleek heel belangrijk, want na hands van Taravel wees ref Brinckman naar de stip. Elgabas behield de rust en knalde Lierse op voorsprong.

Blessuretijd
Lierse won dit seizoen nog geen enkele keer. Ditmaal wilden de Pallieters de drie punten niet meer weggeven. Grncarov wilde de voorsprong zelfs verdubbelen, maar zijn hakje werd nog van de lijn gekeerd door Tiko. Peter Maes gokte en gooide met Harbaoui nog een extra spits in de strijd. Die bewees dit seizoen nog niet echt een meerwaarde te zijn in het team van Oost-Vlamingen. Ook op het Lisp kon het tij niet keren. Gelukkig voor Lokeren was er nog Mokulu. In de 92ste minuut bleef hij kalm en bezorgde Lokeren nog een gelijkspel.