Speeldag: Speeldag 6
Stadion: King Power at Den Dreef
Eerste nederlaag voor Bergen
Melissa Maes

OHL won zaterdagavond het voormalig tweedeklasseduel van Bergen. Tegen de gang van het spel in kwam de thuisploeg op voorsprong, maar het eindigde de match met een verdiende 3-1-zege. Bergen verliest voor het eerst dit seizoen.

Bergen begon heel sterk aan het duel met zijn medepromovendus OH Leuven. In de eerste minuut haalde Jérémy Perbet al meteen uit. Na mogelijkheden van onder meer Sawaneh Ibou en Matumona Zola bleven de doelpunten uit. Tegen de gang van het spel in kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong.

Peter Franquart liet zich in de luren leggen door Bjorn Ruytinx. Scheidsrechter van dienst, Gert Deckers, wees naar de stip. Cedric Berthelin werd door Jordan Remacle op het verkeerde been gezet en zo stond OHL zowaar 1-0 voor.

Wat later stonden de bezoekers nog met tien man op het veld. De scheidsrechter oordeelde dat Ibou te snel uit de muur kwam bij een vrije trap en trok geel. Een duimgebaar leverde de spits een tweede geel op en Ibou mocht naar de kleedkamer trekken.

Via Zola werd het meteen in de tweede periode gelijk. Daarbij ging OHL-doelman Yves Lenaerts niet vrijuit. Die verkeek zich op de vrije trap die alles en iedereen passeerde. Bergen was gretig genoeg om de 1-2 op te zoeken.

Toch was het de thuisploeg die op verdiende wijze opnieuw de voorsprong pakte. Een knap doelpunt van Derick Ogbu veranderde het scorebord in 2-1-cijfers. In de slotminuten viel het tempo helemaal weg uit de wedstrijd. Sommige spelers kregen last van krampen.

De supporters lieten het niet aan hun hart komen en maakten er alvast een gezellige partij van op Den Dreef. Zeven minuten voor tijd zorgde Ogbu nog voor de 3-1 en de toon was gezet voor een immens OHL-feest.