staStandard
wesWesterlo
Franck Berrier (pen) 87'
1-0
Datum: 10/09/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Berrier doet Sclessin alsnog juichen
Berrier doet Sclessin alsnog juichen
Foto: © SC

Standard heeft in extremis dan toch de drie punten kunnen thuishouden tegen Westerlo. Lang leek het er op dat geen van beide ploegen ging scoren, maar dankzij een penalty omgezet door Berrier kwamen de Rouches toch met de schrik vrij tegen de rode lantaarn.

Standard begon met heel goeie bedoelingen aan de wedstrijd, maar die vervaagden al snel. Na drie minuten hadden de Rouches twee goede mogelijkheden via Buyens en Berrier. Westerlo leek onder de voet te worden gelopen, maar de Kempenaren herstelden al snel het evenwicht.

De strijd werd grotendeels op het middenveld uitgevochten en kansen waren bijzonder zeldzaam. Halfweg de eerste helft dacht Felipe het spektakel even te verzorgen, in negatieve zin dan. Hij ging zwaar door op de achillespees van Arbitman. Rood had gemogen, maar scheidsrechter Dierick hield het bij geel.

Het was allemaal niet veel soeps, maar voor rust kregen we toch nog een huizenhoge kans. Dekelver zet perfect voor naar de volledig vrijstaande Arbitman, maar de Israëliër trapte onbegrijpelijk over. Een kans die altijd een doelpunt moet opleveren.

Tweede keer geen rood
Identiek hetzelfde spelbegin in de tweede helft ook. Standard dat kwam opzetten met vooral Van Damme en Westerlo dat moest wijken. En ook nu was er een overtreding die meer verdiende dan geel alleen. Annab ging op de voet van Leye staan en het haar bij de meesten in de tribunes ging rechtstaan bij het zien van de overtreding. Dit kon veel erger geweest zijn.

Daarnaast versierde Standard wel nog een goeie kans na een fantastische pass van Berrier naar Tchité. De aanvaller met het gekste kapsel van eerste klasse zweefde naar de bal toe, maar Deelkens had nog een schitterende reflex in huis.

Venijn in de staart
Het venijn zat hem bijna in de staart van de wedstrijd. Standard kwam met een slotoffensief, maar ook invaller Seijas kreeg de bal niet in doel. Bij een zeldzame counter van Westerlo had Farssi de drie punten zelfs nog mee naar de Kempen kunnen halen, maar hij schoot onbesuisd over.

En toch mocht Standard de drie punten nog thuishouden. Juande maakte handspel in de zestien na een schot van Buyens en scheidsrechter Dierick legde de bal op de stip. Berrier, in zijn eerste competitiewedstrijd sinds maart, zette zich achter de bal en liet Deelkens kansloos. Een zware opdoffer voor Westerlo dat rekende op een mentaal belangrijk punt.

Herbeleef Standard - Westerlo

Vooraf