Een zwak AA Gent blijft koploper
Melissa Maes

AA Gent pakt met een portie geluk de drie punten op het veld van Zulte Waregem. De Buffalo's blijven zo koploper na zes speeldagen.

Melissa Maes in Waregem

De eerste helft ging goed van start, na vijf minuten spelen mochten de Essevee-supporters al de handen in de lucht steken. Giuseppe Rossini was de volle 45 minuten de gevaarlijkste man voor de thuisploeg en liet de Gentse defensie goed zweten.

Over AA Gent gesproken, de eerste helft was absoluut ondermaats voor een ambitieuze ploeg die Europees voetbal ambieert. De afwezigheid van sterkhouders Zlatan Ljubijankic en César Arzo weegt precies door. Enkel Yassine El Ghanassy wist af en toe de aanval in te zetten, maar zijn ploegmaats hadden niet veel zin om af te werken.

In de tweede helft ging AA Gent voluit voor de gelijkmaker. Een doelpunt kwam er ook, maar de treffer van Bernd Thijs werd afgekeurd voor buitenspel. Melli kopte net daarvoor nog op de lat.

Nog geen vijf minuten later scoorde Thijs opnieuw en dat doelpunt was wel geldig. Tussen die vijf minuten werd Miguel Dachelet van het veld gestuurd met een rode kaart. Dat moet een bevrijding geweest zijn voor blauw-wit, want scoren gaat plots vlot.

In geen tijd stonden de bezoekers zelfs op voorsprong. Scheidsrechter Sam Loeman wees naar de stip na een fout op Marko Suler. Thijs eiste de bal op en veranderde de cijfers op het scorebord naar 1-2.

Zulte Waregem leek verslagen te zijn en kon niet echt meer dreigen. Ibrahima Conté maakte de hele zaak voor de thuisploeg nog wat pijnlijker door de 1-3 net voor tijd binnen te schuiven. Trond Sollied bracht tijdens de rust nog de zestienjarige Benito Raman op het veld die zowaar bijna scoorde.