Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen wint ruim, mede dankzij trefzekere Perbet
Melissa Maes

Bergen wint in eigen huis ruim van KV Mechelen. Perbet was driemaal trefzeker en versterkt zo zijn positie als topschutter. De Franstalige club komt voorlopig op de vierde plaats te staan.

Bergen begon opnieuw sterk aan de match en het initiatief bracht meteen een doelpunt op. Perbet vond na zeven minuten al het doel van KV Mechelen.  De thuisploeg behield het overwicht, maar de bezoekers vonden dan toch een gaatje. Iddi scoorde uit het niets de gelijkmaker na een laks verdedigen van Bergen.

De vermoeidheid sloeg na de gelijkmaker toe. Bergen had al veel energie in de aanval gestoken, maar moest ruim een kwartier voor de rust opnieuw naar de voorsprong zoeken. Wie zoekt, die vindt, want Bourabia kopte zijn ploeg alsnog op voorsprong.

In het begin van de tweede helft was de verdediging prioriteit bij Bergen en dat gaf KV Mechelen mogelijkheden om eens in de buurt van Berthelin te komen, maar dat leverde niks op. Na een kwartiertje spelen kwam de dreiging alweer van de thuisploeg.

Perbet scoorde zijn zevende doelpunt van dit seizoen. Na een vrije trap kopte de Fransman de 3-1 binnen. Bergen bleef de aanval verkiezen boven de verdedigingn het vierde doelpunt viel vijf minuten voor het affluiten. De doelpuntenmaker was.. Perbet.

De 4-1 was niet genoeg voor de thuisploeg. Na enkele keren zoeken vond Matthys alsnog de goal van KV Mechelen en pikte ook zijn doelpuntje van de avond mee. Bergen - KV Mechelen: 5-1.