Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jules Ottenstadion
Anderlecht wint topper dankzij vroege penalty
Melissa Maes

Anderlecht wint de topper van AA Gent. De bezoekers waren superieur in het openingskwartier. De Buffalo's verdienden in de tweede helft de gelijkmaker, maar het ontbrak hen aan efficiëntie.

Melissa Maes vanuit Gent

De sfeer in het Jules Ottenstadion was al op en top in orde voor de aanvang van de topper tussen AA Gent en Anderlecht. Op voorhand werd aangekondigd dat het stadion volledig was uitverkocht, maar hier en daar was er toch een leeg zitje te bespeuren.

Anderlecht begon sterk aan de eerste helft. De nodig druk zorgde ervoor dat Skarabot in de zestien een fout maakte op Suarez. De Bleeckere wees naar de stip en de Argentijn ging achter de bal staan. Aanvankelijk bokste Jorgacevic de strafschop nog weg, maar Suarez bezorgde de bezoekers alsnog de 0-1 in de rebound.

AA Gent onderging de wet van de sterkste. Anderlecht combineerde alsof het niets was en de thuisploeg kon alleen maar volgen en afstoppen. Twintig minuten voor rust waren Smolders en Conte nog dicht bij de gelijkmaker.

In de eerste vijf minuten van de tweede periode werd er niet veel gevoetbald. Bij twee luchtduels werden twee slachtoffers gemaakt. Thijs en Kouyaté moesten naar de zijlijn voor verzorging. De Anderlechtspeler kon niet verder en werd vervangen door Wasilewski.

Het offensief voetbal van Anderlecht was nergens meer te bespeuren in de tweede helft. AA Gent kwam aan combineren toe, maar het ontbrak blauw-wit aan efficiëntie. De thuisploeg verdiende nochtans de gelijkmaker.

Met nog twintig minuten op de klok viel de regen met bakken uit de hemel. Dat zorgde voor veel slordige passes en uitschuivers. In de slotminuten was Anderlecht nog heel gevaarlijk, maar de Gentse verdediging was bij de les.

In de toegevoegde tijd was ook AA Gent nog eens heel dicht bij de 1-1, maar Proto stond sterk te keepen en ook Gillet haalde een bal van de Buffalo's van de lijn. Het was een topper met ups en downs en kansen voor beide ploegen, maar Anderlecht trok het laken naar zich toe.