Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Luminus Arena
Genk straft experimenteel Standard af
Fabian Morren

Racing Genk heeft in een boeiende topper tegen Standard het laken naar zich toe getrokken. De landskampioen won met 3-0 en klimt naar een gedeelde vierde plaats. Scheidsrechter Efong Nzolo legde de wedstrijd even stil vanwege spreekkoren.

Fabian Morren vanuit Genk

Zowel Genk-coach Mario Been als zijn collega José Riga besloten om te roteren na de zware Europese wedstrijden tegen respectievelijk Valencia en Hannover. Been hield Hubert en Vossen aan de kant, Riga speelde met een experimenteel elftal. Onder meer Van Damme en Berrier mochten op de bank plaatsnemen. Het kan dan ook bezwaarlijk verrassend genoemd te worden dat de Rouches onherkenbaar waren en de prestatie van in Hannover op geen enkel moment benaderd werd.

Genk was doorlopend de betere ploeg. Elyaniv Barda bewees een meer dan waardig alternatief te zijn voor Jelle Vossen. De Israëliër tekende ook voor de openingsgoal na een half uur. Op mooie wijze lobte hij het leer over een kansloze Sinan Bolat. Ook Marvin Ogunjimi kreeg nog eens voluit zijn kans van bij de aftrap, maar de spits greep die niet. Tot grote onvrede van Mario Been, die hem in de tweede helft naar de kant haalde.

Nadson aan tweede paal
Ook na het doelpunt van Barda waren de kansen voor Standard moest Standard komen. Cyriac zette Köteles aan het werk en in de tweede helft belandde een verdwaalde bal van Leye op de bovenkant van de lat. Genk, met Benteke in de tweede helft in de spits, had niet eens zoveel moeite om de voorsprong te verdubbelen. Een hoekschop van Tözser werd aan de tweede paal in doel verlengd door de mee opgerukte Nadson.

Pas na de 2-0 vond Riga het de tijd rijp om Tchité het strijdperk in te sturen, maar op dat moment was het kalf voor Standard al lang verdronken. Tchité kreeg nog wel de kans om een wereldgoal te scoren, maar zonder resultaat. Christian Benteke had kunnen scoren tegen zijn ex-club, maar het vizier van de lange aanvaller bleek nog niet op scherp te staan. Jelle Vossen vindt de weg naar doel wel nog steeds. Hij legde de eindstand diep in de slotfase vast op 3-0.

Match stilgelegd
De wedstrijd werd overigens in de elfde minuut al een eerste keer afgefloten. Nzolo legde de match stil na spreekkoren vanuit het Genkse supportersvak. Et les Wallons, c'est du kaka, bleek voor de ref ver over de schreef te zijn. Na een vijftal minuten, en een oproep van de speaker om de Genkse fans aan te manen tot mildere gezangen, kon de wedstrijd hervat worden. Zo is Genk drie punten en een eigen Fukushima-zaak rijker.