Datum: 18/09/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Daknam
Vleminckx kopt Club naar de eerste plaats
Nico Wieme
| 0 reacties
Vleminckx kopt Club naar de eerste plaats
Foto: © SC

Club Brugge heeft op het veld van Lokeren een felbevochten zege behaald. De partij leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen tot invaller Björn Vleminckx zijn duivels ontbond.

Nico Wieme vanuit Lokeren

Lokeren en Club Brugge hadden duidelijk geen zin in een studieronde, want de klok was nog geen vijf minuten ver getikt of beide doelmannen moesten onheil voorkomen. Eerst dook Barry Boubacar Copa in de voeten van Joseph Akpala. Lior Refaelov raapte de bal op, maar moest te lang naar zijn rechtervoet zoeken om doeltreffend te kunnen zijn. Kort daarop deed Colin Coosemans op al zijn kunnen een beroep om Benjamin Mokulu het scoren te beletten.

De thuisploeg rook zijn kans en drukte even door. Meer dan een handvol hoekschoppen leverde die druk niet op. Coosemans kwam wel goed weg toen hij onoordeelkundig zijn doel verliet na een uitbraak van Benjamin De Ceulaer. De Lokerse pocketspits was te verrast en kraakte zijn schot.

Het tempo zakte geleidelijk en vooral Club begon uit te blinken in onzorgvuldige passing. Halfweg de eerste helft ontsnapten de bezoekers aan een achterstand. De Ceulaer brak aalsnel uit en stuurde Nill De Pauw alleen op Coosemans af. Michael Almebäck bracht in eerste instantie redding en Victor Vazquez haalde de rebound van De Pauw van de lijn.

Match breekt los

Lokeren bleef zich gevaarlijk aanstellen op de counter. Dit keer was het de beurt aan Ivan Leko om De Ceulaer in het straatje te sturen. Het schot van de Limburger zoefde rakelings langs de bezoekende kooi. Plots brak de partij open, want na een balrecuperatie van Niki Zimling slalomde Nabil Dirar door de thuisdefensie en deponeerde het leer mooi in de hoek. Niet veel later hingen de bordjes weer in evenwicht. De Ceulaer, weer hij, zette Almebäck simpel in de wind en lepelde de bal over iedereen in doel.

De tweede helft had aanvankelijk veel minder om het lijf. Club probeerde Lokeren op zijn helft vast te zetten, maar doelgevaar leverde dat niet op. De thuisploeg kroop in zijn egelstelling en loerde eens te meer op de tegenaanval. Die leverde ei zo na een voorsprong op. Almebäck miste zijn interceptie, maar De Pauw aarzelde te lang bij de afwerking.

Plots gingen de poppen aan het dansen. De Ceulaer incasseerde zijn tweede gele kaart na een fout op Dirar. In het tumult dat daarop volgde, kregen ook Leko en Killian Overmeire een gele kaart onder de neus geduwd. Ref Laurent Colemonts was de gebeten hond bij een geagiteerde Peter Maes en de thuisaanhang.

Vleminckx de verlosser

Adrie Koster haalde dan de al geelgeboekte Carl Hoefkens naar de kant voor Thomas Meunier. Even later verloste de Nederlandse coach een bleke Joseph Akpala uit zijn lijden. Björn Vleminckx mocht in het slotkwartier mee helpen de bakens te verzetten. De blonde van Puurs toonde meteen zijn waarde. Op voorzet van Dirar torende de Clubspits boven Ibrahima Gueye uit en buffelde de bal staalhard in doel.

Lokeren kon met zijn tienen geen vuist meer maken en blijft met een magere vijf op eenentwintig achter. Club hijst zich over Cercle naar de kop van de rangschikking. De bezoekers behalen ook zes op zes in twee moeilijke uitmatchen.

Herbeleef Sporting Lokeren - Club Brugge