Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Het Kuipje
Ceulemans bezorgt vriend Van der Elst zware kater
Fabian Morren

Westerlo kan opgelucht ademhalen. De Parel van de Kempen pakte in de belangrijke wedstrijd tegen Sint- Truiden zijn eerste overwinning van het seizoen. Voor Franky Van der Elst en STVV dreigen het loodzware weken (en maanden) te worden.

Fabian Morren vanuit Westerlo

Beide teams hadden nog geen enkele keer gewonnen dit seizoen. De zenuwen stonden dan ook strak gespannen. Zoals zo vaak heeft dat invloed op het wedstrijdverloop. Het eerste halfuur verliep zeer rommelig, met veel foute passes.

Bij STVV viel het debuut van Davino Verhulst vooral op. De doelman had duidelijk last van stress. Hoewel hij geen grote reddingen moest verrichten, oogde hij onzeker en nerveus bij iedere bal die hij  weg moest trappen. Dat hij aan de basis lag van het eerste Westelse doelpunt na rust was dan ook niet echt verrassend. De Limburger, die overkwam van Genk, kwam onnodig uit en Arbitman profiteerde van zijn mistasten.

Shlomi de goalgetter
Op dat moment hadden de bezoekers nochtans het meeste aanspraak gemaakt op een doelpunt. Bart Deelkens moest enkele keren ingrijpen, vooral op pogingen van een bedrijvige Reza. Westerlo-coach Jan Ceulemans kon het in de eerste helft al niet meer aanzien en greep nog voor rust in. Hij haalde Lens Annab naar de kant en gooide William Owusu in de strijd. De Ghanees zag in de tweede helft een bal van van de lijn gekeerd worden door Iandoli.

Dan toonde Arbitman zich een pak efficiënter. Na een hoekschop kopte de Israëliër keurig binnen. Arbitman wordt geleend van AA Gent. Heeft Westerlo dan toch weer zijn jaarlijkse goaltjesdief in de rangen? Voor het team van Ceulemans zou het alvast geen overbodige luxe zijn, want de 2-0 verbloemde het matige spel, vooral in de eerste helft. Na het eerste doelpunt van Arbitman zakte een enthousiast STVV immers als een pudding in elkaar.

Trainerswissel zonder effect
Dankzij deze overwinning komt Westerlo weg van de laatste plaats. Voor STVV ziet het er somber uit. Na zeven speeldagen hebben de Truienaars amper één punt. Ook de trainerswissel verandert er voorlopig niets aan. Franky Van der Elst pakt in zijn eerste wedstrijden 0 op 6.