Seizoen 2011 - 2012


   Einde 


Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90
Björn Vleminckx
Joseph Akpala


90
Lior Refaelov
Thomas Meunier


90
Oh la la, Refaelov treft via Berthelin de paal.
89
Houdt Club de drie punten thuis of sleept Bergen toch nog iets uit de brand?
88
Aliou Dia
Freddy Mombongo


86
Victor Vazquez
Jonathan Blondel


84
Tim Matthys
Quentin Pottiez


82
Matthys gelooft er nog volop in en pegelt de bal na een hoekschop al bij al nog ver over.
80
Bergen komt terug wat beter in de match. Club mag vooral niet denken dat de buit al binnen is tegen de Draken.
74
Club demonstreert bij momenten. Refaelov dolt wat met zijn tegenstander, zet voor en Vleminckx trapt bijna de 3-1 binnen.
70
Daouda M'Bow
Sawaneh Ibou


68

Doelpunt van Vadis Odjidja (Onbekend Onbekend)
Na een hoekschop knalt Vazquez in één tijd staalhard naar doel. De bal blijft in de zestien hangen en komt voor de voeten van Odjidja terecht die Club op voorsprong brengt.
67
 Gele kaart voor Daouda M'Bow

64
Vazquez zit niet goed in de match en illustreert dat met een zwakke vrijschop in de armen van Berthelin.
60
Coosemans kent de nodige moeite met een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrijschop van Matthys.
59
Donk trekt geregeld mee naar voor, maar overdrijft nu in zijn wandeling. De Nederlander probeert Vleminckx nog te bereiken, maar dat lukt niet en de blonde van Puurs schuddebolt.
57
 Gele kaart voor Maël Lepicier

54

Doelpunt van Björn Vleminckx (Nabil Dirar )
Daar is dan toch de bevrijdende gelijkmaker. Het kon niet uitblijven. Dirar met een van zijn haarfijne voorzetten en de volledig vrijstaande Vleminckx kopt zijn tweede goal in evenveel matchen binnen.
54
Bergen kreunt onder het tempo dat Club ontwikkelt, maar kraakt vooralsnog niet.
48
Het blijft nu kansen regenen in Jan Breydel, maar geen enkele Bruggeling heeft zijn vizier scherp afgesteld. Nu plaatst Vazquez de bal naast doel.
47
Ook na de rust blijft Club met de kansen morsen. Eerst wordt een schot van Refaelov afgeblokt en kort daarop gaat een schuiver van Odjidja niet ver naast.
46
Vleminckx en Vazquez trappen de tweede helft op gang. Club zal nog bergen moeten verzetten om de achterstand om te buigen.


Rust
Bergen trekt met een gevleide 0-1-voorsprong de rust in. Club kampeerde constant op de bezoekende helft, maar toen Hoefkens zich al te simpel liet uitkappen, verstomde Perbet, weer hij, een volgepakt Jan Breydel.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
Vazquez, aan een bleke partij bezig, waagt zijn kans van ver. Berthelin haalt de bal van onder de lat.
45
We krijgen twee minuten blessuretijd.
42
Club lijkt toch lichtjes aangeslagen door deze onverwachte opdoffer. Koster zal mentaal oplapwerk hebben tijdens de rust. Bergen was nauwelijks gevaarlijk geweest, maar staat wel 0-1 voor.
39

Doelpunt van Jérémy Perbet (Zola Matumona)
Voila, daar is de koude douche al. Hoefkens vliegt veel te gretig op Zola die de Brugse rechtsachter simpel uitkapt, voorzet en Perbet heeft maar binnen te duwen.
36
Oh la, dit was even schrikken voor Club. Lepicier duikt alleen op voor Coosemans, maar is te verrast door deze kans en besluit knullig naast.
34
Man man man, Bergen komt met de schrik vrij. Dirar kopt aan de eerste paal een hoekschop van Vazquez naar doel, maar de bezoekers weten de bal nog uit het doelvlak te halen. Club verdient een voorsprong, maar de 0-0 staat nog steeds op het scorebord.
29
Donk vindt een gaatje in de muur van de bezoekers, maar Berthelin heeft een prachtige redding in huis. Club blijft in balbezit en nu wordt Refaelov aan de rand van de zestien van de sokken gelopen. Dit keer zet Odjidja zich achter de bal, maar de Gentenaar krult de vrijschop over.
27
Donk rukt met een razende vaart op en stuurt Zimling diep. De Deen wordt neergelegd door Timermans die hiervoor een gele kaart krijgt.
27
 Gele kaart voor Nicolas Timmermans

20
Vleminckx glijdt door de uitgekomen Berthelin en blesseert de Bergense doelman. Die wordt minutenlang verzorgd op het terrein.
18
Club is de match goed begonnen, maar het blijft zoeken naar openingen in de sterke afweergordel van de Henegouwers.
15
Almebäck gaat onder een hoge bal door. Perbet profiteert hiervan en geeft met een kanonskogel over doel zijn visitekaartje af.
13
Vazquez met een schitterende opening op Refaelov. De voorzet van de Israëliër is niet goed. Vleminckx stond vrij centraal voor doel. Hier zat duidelijk veel meer in.
10
Oh la la, wat een kans voor Club. Eerst viseert Odjidja de vuisten van Berthelin. De goed gevolgde Refaelov trapt de afgeweerde bal vanuit een scherpe hoek voorlangs.
7
Club eist de bal op en het eerste noemenswaardige schot richting doel komt dan ook van de thuisploeg. Refaelov trapt een metertje naast de kooi van Berthelin.
6
Zola met zijn tweede fout in evenveel minuten. Slachtoffer van dienst is dit keer Hoefkens. De Brugse captain krijgt de hand van zijn belager in het gezicht, maar ref Vervecken ziet er geen graten in.
5
Na een fout op Dirar blijft Lepicier voor de bal staan. Odjidja knalt het leer dan maar op de bezoeker. Die krijgt een uitbrander van ref Vervecken, maar geen kaart. Tot groot ongenoegen van het Brugse publiek.
1
Perbet en Bourabia brengen de bal aan het rollen. Opvallend: geen Dennis Van Wijk op de bank bij Bergen. De Nederlander is voor twee duels geschorst.
00:00
Grote verkeersproblemen in en rond Brugge zorgen ervoor dat de fans maar met mondjesmaat binnensijpelen. Een kwartier voor de aftrap is het stadion nog maar zeer matig gevuld. De spelers warmen zich ondertussen op.

Vooraf
Club Brugge ontvangt als leider in de Pro League ploeg-in-vorm en revelatie Bergen. De Draken veegden vorig weekend KV Mechelen van de mat en komen met veel vertrouwen en topschutter Jérémy Perbet naar Brugge. Adrie Koster dropt Björn Vleminckx in de basis ten nadele van Joseph Akpala. Voor de rest krijgen de supporters de vertrouwde namen te zien. Bij Bergen niets dan lachende gezichten na de onverhoopte vijfde plaats na zeven speeldagen. Coach Dennis Van Wijk twijfelt nog tussen Aliou Dia en Benjamin Nicaise als elfde naam.
Opstellingen
Club Brugge: Coosemans Colin, Høgli Tom, Almebäck Michael, Hoefkens Carl, Refaelov Lior, Zimling Niki, Vazquez Victor, Vleminckx Bjorn, Dirar Nabil, Donk Ryan, Odjidja Vadis.
Bergen: Berthelin Cedric, Franquart Peter, Lepicier Maël, Zola Matumona, M'Bow Daouda, Bourabia Rachid, Perbet Jérémy, Timmermans Nicolas, Monteyne Pieterjan, Matthys Tim, Dia Aliou .