beeBeerschot AC
cluClub Brugge
Datum: 02/10/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Nyoni schenkt Stijnen nog punt
Nyoni schenkt Stijnen nog punt
Foto: © SC

Club Brugge heeft in extremis een gelijkspel moeten toestaan op het Kiel. De ingekomen Akpala had bij zijn eerste baltoets eindelijk een sterke Stijnen kunnen kloppen, maar in de slotfase stelde Nyoni nog gelijk.

Beerschot moest het zonder Hernan Losada (geschorst na zijn rode kaart tegen Anderlecht) en dat scheelt natuurlijk een slok op een borrel. Club Brugge probeerde in de aanvangsfase het initiatief in handen te nemen, maar stuitte op een stug verdedigende thuisploeg.

Stijnen houdt Beerschot recht
En als de verdediging dan toch verslagen was, stond daar nog steeds een betrouwbaar sluitstuk. Stijn Stijnen zei deze week al dat het duel tegen Club Brugge voor hem "wel iets speciaal" zou worden. En blijkbaar was dat genoeg motivatie voor de 30-jarige doelman om met een glansprestatie uit te pakken.

Stijnen hield in de eerste helft alleen zijn ploeg drie keer op schitterende manier recht. Hij had een goede parade in huis op een schot van Vadis, zette nog een ultiem voetje tegen een poging van kortbij van Blondel en stopte de doorgebroken Refaelov kordaat af.

Had Beerschot dan niets in de pap te brokkelen? Jawel, Sidibé was er in één fase zelfs twee keer dichtbij om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar Coosemans en paal brachten redding voor blauw-zwart.

En wie dacht dat de Clubs-supporters zich haatdragend zouden gedragen tegenover hun voormalige doelman kwam bedrogen uit. Tijdens het van het veld stappen tijdens de rust werd hij door hen getrakteerd op een applaus. Een mooi gebaar voor een man die ondanks zijn gebreken toch een belangrijke rol speelde voor de West-Vlamingen.

Akpala: goal bij eerste toets
Het eerste halfuur in de tweede helft was maar een saaie bedoening. Geen kansen en veel irritante foutjes langs beide kanten. Tot het moment dat Adrie Koster de moegestreden Vleminckx naar de kant haalde. Joseph Akpala, maker van belangrijke doelpunten dit seizoen, kwam er in en scoorde... amper dertig seconden later.

Een mooie boogbal van Donk over de verdediging werd door de Nigeriaan in één tijd in doel getrapt. Van een mooie entree gesproken! Beerschot wou de gelijkmaker en Sidibé was er één keer kort bij, maar Coosemans wou duidelijk niet onderdoen voor zijn mentor aan de overkant. Maar toch was het niet gedaan. In de slotfase viel er een afvallende bal voor de voeten van Nyoni en die versloeg in extremis nog Coosemans met een geplaatste boogbal in de kruising. Stijnen en Van Der Heyden vierden het punt als een overwinning...

Herbeleef Beerschot AC - Club Brugge

Vooraf