Gelijkspel in het Kuipje na flauwe wedstrijd
Fabian Morren

Westerlo heeft andermaal niet kunnen winnen. De mannen van Jan Ceulemans hielden het na een zeer matig kijkstuk op een draw tegen Zulte Waregem.

Fabian Morren in Westerlo

Vaak hebben de afwezigen ongelijk, maar diegenen zaterdagavond niet in het Kuipje waren, hoefden zich hun beslissing niet te beklagen. De zowat 3.000 aanwezige fans kregen een festival van foute passes en dramatische balcontroles voorgeschoteld. WesterloZulte Waregem verdiende dan ook geen winnaar. Daarvoor was de prestatie van beide teams te ver onder de maat.

Westerlo mag zich nog gelukkig prijzen dat het met Shlomi Arbitman weer een echte goalgetter in huis heeft. Dankzij de Israëliër, en een bedrijvige Ngolok, kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong. De goal kwam wel letterlijk uit de lucht vallen, want tot dan had Westerlo nog niets klaargemaakt.  Bossut loste het schot van Ngolok, waardoor via nog een tussenstation uiteindelijk Arbitman kon profiteren.

In de tweede helft was echter alles weer te herdoen. Op slag van rust bekroonde Rossini immers een minutenlang durende golf van West-Vlaamse aanvallen. Voordien stuitte Matton onder meer al op op Deelkens en ging een schot vaan Milunovic naast.

Westerlo probeert
Hoewel een punt geen van beide ploegen vooruit helpt in de stand baarde ook de tweede helft een muis. Als er één ploeg dan toch de bakens wou verzetten, dan was het wel Westerlo. Vooral in de tweede helft stond er nog slechts één ploeg op het veld. Zo kwam Cabeke Bossut op zijn weg tegen en kopte De Petter niet binnen het kader.  Met veel goede wil win je echter geen wedstrijd. Het bleef dus - na een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten - 1-1.