gnkKRC Genk
staStandard
1-0
Datum: 21/07/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Supercup
Stadion: Luminus Arena
Tözser bezorgt Genk Supercup
Tözser bezorgt Genk Supercup
Foto: © SC

Deze Supercup had weinig supers om het lijf. Veel overtredingen, weinig goed voetbal en doelmannen die weinig ballen hun richting zagen uitkomen. Een magistrale vrije trap net voor de rust van Tözser besliste de eerste krachtmeting van het seizoen.

Wat mochten we verwachten van een eerste krachtmeting tussen twee ploegen die alvast één van hun sterkhouders waren kwijtgeraakt? Beide trainers kampen nog met vele vraagtekens en dat weerspiegelde zich ook in de opstellingen.

Zo stond bij Standard Leye alweer eens op een nieuwe plaats, deze keer als controlerende middenvelder. De voormalige spits heeft bij de Rouches nu alle posities op middenveld en aanval wel al eens bekleed. Het spel dat nieuwe trainer José Riga er wil inpompen heeft veel snelle positiewissels in zich met de bedoeling het middenveld van de tegenstander te ontregelen. Er is echter nog veel werk voor de boeg.

Franky Vercauteren hield dan weer aanvallers Barda en Ogunjimi op de bank. Vossen kreeg in de spits de bonkige Kennedy naast zich. Ook voor Buffel was er enkel een bankzittersstatuut weggelegd. Op de rechterflank lijkt Vanden Borre immers de strijd te hebben gewonnen.

Licht rood voor Vossen
Het liep allemaal nogal stroef bij de twee ploegen. De automatismen en vlotte combinaties bij beide ploegen zijn nog ver te zoeken. Zo zagen we de eerste 25 minuten vrijwel niets. Maar dan kwam er eindelijk animo geslopen in de partij. Bolat hield Vossen van een doelpunt met een goede tussenkomst en aan de overkant kopte Nong centimeters naast.

Het spel zat op de wagen, maar Kanu en Vossen namen dat blijkbaar iets te letterlijk. Een botsing die ogenblijkelijk heel onschuldig leek, kreeg een vervolg terwijl beide spelers op de grond lagen. Vossen reageerde iets te heftig en kreeg van Luc Wouters onmiddellijk de rode kaart onder de neus geduwd. Heel licht gegeven volgens ons.

Geen gezapige oefengalop dus, maar een echte strijd. Het spel kwam het niet ten goede, maar inzet was er des te meer. Toch moest er niet met een brilscore naar de kleedkamer gegaan worden. Net voor de pauze kreeg Genk een vrijschop. Met Tözser altijd gevaarlijk en ook nu bewees de Hongaar nog eens zijn traptechniek. Met een magistrale trap in de kruising liet hij Bolat kansloos. Genk met tien, maar wel op voorsprong.

Genk gevaarlijk op stilstaande fases
Dat Genk een numerieke minderheid had was er niet aan te zien in de tweede helft. Ze kwamen snedig opzetten en de verdedigers van de Rouches moesten een paar keer aan de handrem trekken toen Vanden Borre en De Bruyne aan de bal kwamen. En vrije trappen van Tözser en De Bruyne noopten Bolat tot een paar goede saves.

Verder dan die vrije trappen kwam Genk niet, maar ook Standard liet weinig spectaculair zien. De Limburgers hielden het goed gesloten en bleven dreigen op stilstaande fases en via De Bruyne.

Herbeleef KRC Genk - Standard

Jupiler Pro League

 Supercup