Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Lokeren trekt aan langste eind in doelpuntenfestival
Robby Morren

Lokeren en Beerschot hebben in hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor een doelpuntenfestival gezorgd. Lokeren trok aan het langste eind: doelpunten van Patosi, De Ceulaer, Milos Maric en Mijat Maric zorgden voor een 2-4 eindstand.

Robby Morren in Antwerpen

Adrie Koster begon in een 4-3-3 aan de match, met Mununga, Coulibaly en Galesic als voorhoede. Bij Lokeren liet Peter Maes geen verrassingen noteren. De wedstrijd begon goed voor de thuisploeg want al na 10 minuten toverde Ozturk een pareltje uit zijn sloffen: zijn schot ging via de onderkant van de lat onhoudbaar binnen. (1-0)

Lokeren reageerde met goed voetbal en veel balbezit. De bezoekers versierden enkele hoekschoppen en na 24 minuten was het raak: Patosi verschalkte Stijnen met een afstandsschot in de linkerbenedenhoek. (1-1) De bezoekers hadden veldoverwicht en op slag van rust was er nog een prima mogelijkheid voor Leko maar zijn vrije trap belandde in de muur.

Adrie Koster moet zijn troepen aangevuurd hebben tijdens de rust want Beerschot kwam scherper uit de kleedkamer en nam het heft in handen bij het begin van de tweede helft. Echte kansen bleven uit en het was Lokeren dat zich bijzonder efficiënt toonde.

Maric en Maric scoren
Eerst was er De Ceulaer die een lange bal goed aannam en vanuit een schuine hoek via de paal binnenknalde. (1-2) Enkele minuten later schilderde De Bock een voorzet op het hoofd van de pas ingevallen Milos Maric en die scoorde zijn eerste goal voor Lokeren. (1-3) Met nog 20 minuten te gaan haalde Bodor De Ceulaer neer in de zestien en ditmaal was het de beurt aan Mijat Maric om te scoren, hij trapte de penalty feilloos binnen. (1-4)

Beerschot bleef aandringen en kon nog milderen tot 2-4 toen Mijat Maric een schot van Galesic in eigen doel werkte. Bijna scoorde Nyoni nog de aansluitingstreffer maar hij plaatste het leer pal op de kruising. Beerschot verliest zijn eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie tegen een efficiënt Lokeren dat zo zijn Supercup-nederlaag doorspoelt.