Datum: 29/07/2012 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Luminus Arena
Genk en Cercle verdelen 6 doelpunten
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk en Cercle verdelen 6 doelpunten
Foto: © SC

Racing Genk en Cercle Brugge hebben de openingsspeeldag in stijl afgesloten. De bijna 18.000 opgedaagde supporters kregen een boeiende en open wedstrijd met liefst 6 doelpunten te zien, mooi verdeeld tussen beide teams.

Robby Morren in Genk

De supporters kregen een bijzonder aangename eerste helft voorgeschoteld met liefst vier doelpunten. Eerst kwam Cercle dreigen met een kopbal van Portier net naast en aan de overkant had Vossen altijd binnen moeten trappen toen hij alleen voor doelman Verbist verscheen maar hij besloot te zwak.

Geluksgoal Van Eeno
De Vereniging werd op de eigen helft gedrukt maar kwam via een gelukje wel op voorsprong. Anele wilde de bal ontzetten maar trapte hard op het been van Van Eeno die zo doelman Köteles compleet verraste en misschien wel het makkelijkste doelpunt uit zijn carrière scoorde. (0-1)

Benteke efficiënt
Genk was niet aangeslagen, bleef voluit voor de aanval kiezen en zette de scheve situatie snel recht. Buffel stifte de bal heerlijk mooi op het hoofd van Benteke die perfect binnenkopte. (1-1) Benteke solliciteerde naar de positie van spits bij de Rode Duivels met een mooie tweede goal. Hij ontving een pass van Tshimanga, liep met een slim kopballetje voorbij doelman Verbist en trapte het leer tegen de netten. (2-1)

Rush Vetokele
Cercle bleef in zijn kansen geloven en dat wierp zijn vruchten af. Vetokele mocht van de Genkse nooddefensie zo'n 30 meter met de bal lopen en dan hard in de korte hoek binnenknallen, een bal die Köteles had kunnen pakken. (2-2)

Blunder Köteles
Genk kwam fel uit de kleedkamer en ging onmiddellijk op zoek naar een derde goal en er kwamen prima mogelijkheden. Zo moest Verbist alles uit de kast halen om een schot van Buffel in hoekschop te werken en trapte Vossen een uitgelezen kans wild naast. Diezelfde Vossen zou even later wel raak treffen met een perfecte halve omhaal op een voorzet van Fernandez. Het was echter de gelijkmaker voor Genk dat zo op 3-3 kwam want even daarvoor had doelman Köteles zwaar geblunderd. Hij liet een voorzet van Rudy onder zich doorglippen waardoor Van Eeno zijn tweede, al even makkelijke goal, kon maken.

Beide teams bleven op zoek gaan naar het winnende doelpunt en maar echt grote kansen bleven uit zodat Genk en Cercle na een spektakelrijke match vrede moeten nemen met één punt.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Fernandez Dani Artola A 90' -
Anele Ngongca 90' -
Ferreira José Nadson 90' -
Tshimanga Derrick A 90' -
Hyland Khaleem 90' -
Gorius Julien   90' -
Buffel Thomas A 81' -
Joseph-Monrose Steeven 63' -
Benteke Christian ⚽ ⚽ 90' -
Vossen Jelle 90' -
  Bank G Beoordeel
Wertelaers Stijn -  
Walsh Sandy -  
Camus Fabien -  
Limbombe Anthony -  
Croux Jordy -  
Ayub Timbe Masika 27' -
Barda Elyaniv 9'  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Cornelis Hans 90' -
Wils Stef 90' -
Portier Anthony 90' -
Evens Bernt   90' -
Smolders Tim 90' -
Vidarsson Arnar 90' -
Van Eenoo Lukas ⚽ ⚽ 90' -
Cachicote da Rocha Carlos Wilson A A 78' -
Iachtchouk Oleg   90' -
Vetokele Igor 90' -
  Bank G Beoordeel
Coppens Jo -  
Mestdagh Niels -  
Janssens Kevin -  
Carvalho William -  
Van Roose Karel -  
Uchebo Michael 12' -
D'Haene Kristof -  
Herbeleef KRC Genk - Cercle Brugge

Vooraf