kvmKV Mechelen
kvkKV Kortrijk
Datum: 06/10/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Achter de Kazerne
Kortrijk wint van 10 Maneblussers
Fabian Morren
| 0 reacties
Kortrijk wint van 10 Maneblussers
Foto: © SC

Kortrijk schuift verder op in de top van het klassement na een 0-2- overwinning bij KV Mechelen. Malinwa speelde meer dan een uur met tien an de uitsluiting van Diabang.

Fabian Morren in Mechelen

De eerste helft werd bepaald door een rode kaart voor Diabang, iets voor het halfuur. De (voor de gelegenheid) linksachter van KV Mechelen werd van het veld gestuurd na een stevige ingreep op Dejaeghere. Rood leek hierbij wel iets té overdreven. Tot dat moment hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Kortrijk had na een kwartier wel de beste kans via Dejaeghere. Hij gleed de bal van dichtbij hoog over.

KV Mechelen dreigde voornamelijk met schoten vanuit de tweede lijn. Onder meer via Destorme en Junker. Na de rode kaart voor Diabang kwam Kortrijk kort voor de rust toch op voorsprong. De tegenslagen stapelden zich op voor Malinwa, want tijdens want vlak voor rust viel ook Seth De Witte nog geblesseerd uit.

Vooral ref Bourdouxhe leek de pedalen na de rode kaart voor Diabang kwijt. Eigenlijk had de ref immers de bal ook op de stip kunnen leggen voor KVK. Chen gaf immers een duidelijke por in de rug van Chavarria. Malinwa legde zich in ieder geval niet neer bij een nederlaag. Robin Henkens kopte maar nipt over en Cordaro kadreerde zijn schot niet voldoende.

Het kijkstuk bleef wel erg aangenaam om volgen. De gemoederen laaiden hoog op, vooral omdat Bourdouxhe geen controle meer had over de wedstrijd. De fans zorgden bovendien bij vlagen voor een zinderende sfeer. Dat inspireerde de thuisploeg. Zo had Keet de nodige problemen met een uithaal van Destorme. In de rebound besloot Enevoldsen in het zijnet.

Kort voor het slotkwartier besliste Kortrijk de wedstrijd. Eerst trapte Dejaeghere nog tegen de paal, maar nauwelijks een minuut later zorgde Nfor voor de 0-2. De spits lobte Pacovski en liet Mechelen uitgeteld achter. Nadien had Krotrijk vrij spel en kwam het nog enkele keren dicht bij de 0-3. Die bleef echter uit.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Chen Xavier   90' -
Van Hoevelen Kenny 90' -
Biset Maxime 90' -
Dialiba Diabang Boubacar   90' -
De Witte Seth   45' -
Henkens Robin 90' -
Enevoldsen Thomas   73' -
Cordaro Alessandro 90' -
Destorme David 90' -
Junker Mads 32' -
  Bank G Beoordeel
Biebauw Wouter -  
Karahmet Senad -  
Iddi Abdul-Yakuni -  
Van Tricht Wannes -  
Bateau Sheldon 58' -
Van Damme Joachim 45' -
Pedersen Nicklas 17' -

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Martin Baptiste 90' -
Reynaud Romain 90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Oussalah Mustapha 75' -
De Mets Gertjan 29' -
Pavlovic Nebojsa A 90' -
Dejaegere Brecht 90' -
Chavarria Pablo 90' -
Mulemo Landry   90' -
Nfor Ernest 85' -
  Bank G Beoordeel
Pillot Rémy -  
Tambe Alassane -  
Wijns David -  
Koussalouka Blanstel -  
N'Diaye Ismaïla   61' -
Kamghain Jimmy 15' -
Dupuis Kévin 5'  
Herbeleef KV Mechelen - KV Kortrijk

Vooraf