Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Daknam
Lokeren geeft in de slotfase zege uit handen
Sander De Graeve

Lokeren speelde zaterdagavond met 2-2 gelijk tegen Lierse. Lokeren speelde vooral voor de rust sterk met goals van De Pauw en Patosi. Na de rust kwam Lierse gretig uit de kleedkamer en kon Hazurov milderen tot 2-1. In de slotfase verschalkte Gueye zijn eigen doelman.

Lierse kwam wegens de vele blessures aan de aftrap met een erg jonge ploeg. In de eerste minuten was het veldoverwicht voor Lokeren maar qua kansen bleef de match in evenwicht. Harbaoui schoot namens Lokeren in de volley een voorzet van Galitsios voorlangs. Dachelet kon Lierse bijna op voorsprong brengen maar zijn kopbal ging net naast.

Iets voor het halfuur nam Lokeren de match resoluut in handen. Na 25 minuten kon Nill De Pauw een kopbal van Taravel van dichtbij in doel verlengen. Zeven minuten later was het opnieuw raak. Patosi kan een voorzet van De Pauw meteen op de slof nemen. Een verdiende 2-0 voorsprong voor Lokeren was de ruststand.

Gueye verving in de pauze Taravel. De jonkies van Lierse kwamen erg gretig uit de kleedkamer. Het enthousiasme resulteerde in enkele kansen met Hairemans in een hoofdrol. Eerst ging een afgeweken schot van hem maar net naast. Even later kon Dachelet koppen op een vrije trap van Hairemans, de bal ging over. Na zes minuten was het wel raak. Hairemans met een vrije trap en Hazurov kon binnenkoppen in de verste hoek, 2-1.

Na de aansluitingstreffer herpakte Lokeren zich, de ploeg kon dreigen via enkele vrije trappen en hoekschoppen. Aan de overkant knalde Hazurov vanop zo’n 35 meter net over. Lierse wisselde twintig minuten voor tijd Hairemans voor Adesanya, een middenvelder eruit voor een aanvaller. De slotfase werd gekenmerkt door veel overtredingen waardoor het spel erg vertraagde. Lierse-invaller Cofie Bekoe kopte vijf minuten voor tijd nog net over.

Helemaal op het eind kwam Lierse met een gelukje op 2-2. Gueye verlengde een vrije trap van Heymans voorbij zijn eigen doelman. Lokeren gaf zo een overwinning uit handen. In de tweede helft kwam Lierse wel in de wedstrijd maar aanspraak maken op de 2-2 kon het eigenlijk nooit. Lierse vierde het punt dan ook alsof het een overwinning was.