Speeldag: Speeldag 11
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL droogt Club Brugge af
Robby Morren

De eerste nederlaag van Club Brugge is een feit. OH Leuven diende blauw- zwart een bijzonder zware klap uit. Met een hattrick van een beresterke Ibou en een goal van Karuru bezorgde OHL Club Brugge een forse 4-1 nederlaag.

Robby Morren in Leuven

Georges Leekens voerde één wijziging door in vergelijking met de ploeg die gelijkspeelde tegen RC Genk: Refaelov nam zijn plaats in het elftal weer in ten koste van Vleminckx. Ronny Van Geneugden behield het vertrouwen in de elf spelers die overtuigend wonnen tegen Charleroi.

Geweldig wedstrijdbegin
OHL trok voluit de kaart van de aanval maar leek die keuze aanvankelijk cash te zullen betalen. Al na 5 minuten opende topschutter Bacca de score op aangeven van Vazquez. De Leuvense defensie had in die aanvangsminuten veel weg van kaas met gaten want nog voor de tiende minuut kreeg Club via Bacca en Lestienne nog uitgelezen kansen op de 0-2. Die kwam er niet en na 12 minuten stonden de bordjes weer in evenwicht. Ibou krulde een vrije trap perfect in het pak, niemand raakte de bal nog en zo botste die via de paal binnen. (1-1)

Doelhout redt OHL
De 9500 toeschouwers -het stadion was voor het eerst volledig uitverkocht- kregen waar voor hun geld. Beide ploegen bleven kansen bij elkaar voetballen en Club Brugge had altijd op voorsprong moeten komen maar twee keer stond het doelhout in de weg. Halfweg de eerste helft trof Bacca de dwarsligger en op het halfuur trapte Refaelov vanaf de zijkant hard tegen de paal. Diezelfde Refaelov lepelde een prima voorzet van Blondel van dichtbij over.

Ibou
Zoals dat wel vaker gaat in het voetbal krijg je het deksel op de neus wanneer je met de kansen morst. Geraerts behield het overzicht en legde terug op Ibou die het leer heerlijk mooi in de verste hoek tegen de netten trapte. (2-1) Club drong nog aan maar moest gaan rusten met een achterstand.

Sterchele
In de 23e minuut was er even een kippenvelmoment. Toen de bezoekende aanhang begon te applaudisseren voor Sterchele gingen in het hele stadion de handen op elkaar en scandeerde de thuisaanhang de naam van de overleden voetballer.

De tweede helft was bijzonder intens. Beide ploegen speelden met veel overgave en de duels waren hard. Kansen waren er een pak minder dan in de eerste 45 minuten. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de frustratie bij de bezoekers toe wat resulteerde in gele kaarten voor Vazquez, Almebäck en Bacca in enkele minuten.

Domme rode kaart
OHL had de partij behoorlijk onder controle tot Thompson volledig onnodig aan het truitje van Hoefkens ging hangen en zo voor de tweede keer een geel karton onder zijn neus geduwd kreeg. Club Brugge mocht nog ruim 20 minuten tegen 10 man op zoek naar de gelijkmaker maar op een schot van Bacca na kon blauw-zwart maar weinig klaarmaken en tot overmaat van ramp werd een beresterke Ibou met nog een klein kwartier te gaan in de zestien neergehaald door Almebäck. Rode kaart voor de Brugse verdediger en strafschop voor OHL. Ibou scoorde zijn derde van de avond vanop de stip. (3-1)

Het stadion ontplofte en Club Brugge moest de kelk tot op de bodem ledigen want de ingevallen Karuru scoorde nog de 4-1 en een poging van Azevedo werd nog van de lijn gehaald.

Club lijdt zo zijn eerste nederlaag van het seizoen en moet Anderlecht naast zich dulden aan de top van het klassement. OHL zet zijn knappe reeks verder en komt zowaar de top zes binnen.