Datum: 31/10/2012 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Regenboogstadion
Leider Essevee snel klaar met Charleroi
Tomas Taecke
| 0 reacties
Leider Essevee snel klaar met Charleroi
Foto: © SC

Co-leider Zulte Waregem was in het eigen Regenboogstadion na één speelhelft al klaar met Sporting Charleroi. De Carolo's konden na de pauze nog tegenscoren, maar de nieuwe thuiszege kwam voor Essevee niet meer in gevaar (4-1).

Francky Dury voerde maar één wissel door ten opzichte van de gewonnen uitwedstrijd tegen Waasland-Beveren. Leye nam de plaats in van de geblesseerde Habibou. Ferrera gooide daarentegen de ploeg door elkaar die vorige week afstand wist te nemen van Anderlecht. Zo belandden onder andere Kaya en Milicevic op de bank. Essevee hoopte op een vroeg doelpunt en vond meteen wat het zocht. Delaplace werd door Salti gehaakt -weliswaar buiten de grote rechthoek- en de bal ging op de stip. Berrier faalde niet en knalde zijn tiende doelpunt van het seizoen tegen de touwen (1-0). Na tien minuten kon Leye, die voor het eerst deze maand in de basis mocht postvatten, de score verdubbelen. De vervanger van Habibou kon vrij inkoppen maar mikte ongelukkig naast.

Berrier scoort en laat scoren

Essevee ging lekker door en vond voorbij het kwartier toch een tweede doelpunt. Berrier plaatste Hazard alleen voor Mandanda, de Chelsea-huurling mikte zijn eerste goal van het seizoen tegen de touwen (2-0). Na een kwartier spelen had Zulte Waregem de schaapjes al half op het droge. Charleroi reageerde via Dzinic, die een vrijschop van Bopp net naast kopte. Essevee controleerde de wedstrijd, Charleroi onderging de wet van de sterkste. Kort voor de pauze was het Verboom die een fantastische aanval mocht afronden. De fauw zorgde voor de gemeten voorzet, de linksachter werkte het leer voorbij Mandanda (3-0). Halverwege was de partij in het Regenboogstadion reeds gespeeld.

Ferrera greep in en liet Kage en Aoulad in de kleedkamers. Kaya en Milicevic kwamen halverwege in het veld. De dubbele wissel leverde meteen op. Binnen de vijf minuten knalde de doorgebroken Badibanga de 3-1 voorbij Bossut in de bovenhoek. Met de twee invallers binnen de lijnen speelden de Karolingers meer op de speelhelft van de thuisploeg. Op het uur omspeelde Milicevic zijn tegenstander alvorens van dichtbij op de vuisten van Bossut te knallen. Enkele minuten later ging Badibanga er opnieuw vandoor, maar zijn poging met links dwarrelde voorlangs.

Charleroi doet één kwartier mee

Een kwartier voor inrukken kwam Essevee dicht bij een vierde treffer. Naessens vond Leye van op de rechtervleugel, de Senegalees mikte van dichtbij naast. Aan de overzijde kon niemand de gemeten voorzet van Diandy tegen de touwen werken. De spits van Essevee haalde even later toch zijn gram. Opnieuw Berrier zorgde voor de aanvoer, Leye werkte de bal met een halve omhaal in de benedenhoek (4-1). Essevee wint afgetekend van promovendus Charleroi en komt opnieuw naast Anderlecht aan de leiding. Volgende zondag trekt de leider in de JPL naar het Jan Breydelstadion voor de onvervalste topper tegen Club Brugge.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy A 90' -
Colpaert Steve 90' -
D'Haene Karel 90' -
Verboom Bryan 90' -
Malanda Junior   49' -
Trajkovski Aleksandar 90' -
Delaplace Jonathan 90' -
Berrier FranckA A 80' -
Hazard Thorgan 64' -
Leye Mbaye 90' -
  Bank G Beoordeel
Bruzzese Sébastien -  
De Jonghe Jimmy -  
Godeau Bruno -  
Lendric Ivan -  
Skúlason Ólafur 41' -
Naessens Jens 26' -
de Rock Klaas 10' -

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' -
Bojovic Mijusko 90' -
Dzinic Elvedin   90' -
Satli Mourad   90' -
Vergerolle Jean-Christophe 90' -
Tormena Ederson 69' -
Diandy Cristophe 90' -
Bopp Viktor 90' -
Badibanga Ziguy 90' -
Kage Hervé 45' -
Aoulad Mohammed 45' -
  Bank G Beoordeel
Sifakis Michail -  
N'Ganga Francis -  
Fabris Samuel -  
Gnohere Harlem -  
Kaya Onur 45' -
Milicevic Danijel   45' -
Escoe Miller Mynor Javier 21' -
Herbeleef Zulte Waregem - Charleroi

Vooraf