Datum: 03/11/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Waasland-Beveren gaat met de drie punten aan de haal op het Kiel
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Waasland-Beveren gaat met de drie punten aan de haal op het Kiel
Foto: © SC

Waasland-Beveren haalde zaterdagavond op een diefje de drie punten bij Beerschot. Vooral voor de rust domineerde de ploeg van Koster. De kansen werden, mede door een erg sterke Coosemans, al te vaak gemist. De match eindigde op 1-2.

Sander De Graeve in Antwerpen

Beerschot ontving zaterdagavond Waasland-Beveren. Beide ploegen hadden punten nodig. Waasland-Beveren stond gedeeld laatste. Beerschot probeerde een één op vijftien te vergeten.

Beerschot begon sterk en trok meteen het laken naar zich toe. Toch kon Waasland-Beveren na vier minuten de score openen. Lepoint lobde de bal tot bij Cavens. Die nam hem mooi aan, keek eens goed en knalde het leder staalhard in de rechterbovenhoek. 0-1 voor de bezoekers.

Beerschot monopoliseerde hierna de bal en zette aanval na aanval op. In doel bij Waasland-Beveren stond echter een Colin Coosemans in bloedvorm. Hij had mooie parades in huis op schoten van Mununga en De Decker, die in de kluts twee keer recht op Coosemans schoot.

Het was al Beerschot wat de klok sloeg. De bezoekers konden na de goal amper één keer dreigen voor de rust. Da Silva verraste bijna Vanlangendonck met een verre lob. De vervanger van Stijnen zag er niet goed uit.

Beerschot had echt grote kansen op de gelijkmaker. Losada kwam vrij in de zestien na een ingestudeerde vrije trap. Hij schoot echter recht op Coosemans. Nyoni kwam even later ook vrij in het strafschopgebied maar ook hij vond Coosemans op zijn pad.

Coosemans toonde opnieuw zijn kunnen in de 36e minuut. Hij had een prachtsave in huis op een kopbal van Mununga. De spits van Beerschot kon niet geloven dat die bal er niet in ging. Dankzij Coosemans en de mindere afwerking van Beerschot stond Waasland-Beveren 0-1 voor bij de rust.

Dezelfde 22 spelers kwamen uit de kleedkamer. Het spelbeeld bleef ongewijzigd. Beerschot creëerde kans na kans en Coosemans bleef sterk acteren. Na 67 minuten haalde Koster Wim De Decker naar de kant voor Veselinovic.

De wissel rendeerde meteen, nog geen drie minuten later kan de boomlange spits de gelijkmaker scoren.  1-1 na 70 minuten. Ook Cavens mocht even later gaan rusten, hij kreeg nog een groet van de Beerschot-aanhang die de ex-speler nog niet vergeten was.

Lang kon Beerschot niet genieten van de voorsprong. Lepoint ontweek de buitenspelval en scoorde met een heerlijke lob. 1-2 na 78 minuten en Beerschot mocht opnieuw beginnen. Losada sneed even later naar binnen maar zijn poging ging voorlangs.

Even later was er nog een grote kans voor François. Zijn volley ging echter in het zijnet. Waasland-Beveren won zo met 1-2 van Beerschot. Beerschot was vooral voor de rust erg dominant met maar liefst 18 doelpogingen.

Beerschot was nog steeds baas in de tweede helft maar de bezoekers echt overspelen zoals voor de rust zat er niet meer in. Invaller Veselinovic lukte de gelijkmaker maar acht minuten later zette Lepoint de 1-2 eindstand op het bord. Beerschot zakt weg in het klassement na een één op achttien.

Opstellingen

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Öztürk Alpaslan 90' -
Brillant Frédéric 90' -
Marzo Stefano   90' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
De Decker Wim 67' -
Wuytens Stijn 82' -
Ojo Funso   81' -
François Guillaume 90' -
Losada Hernan A 90' -
Mununga Joachim   90' -
  Bank G Beoordeel
Veselinovic Dalibor 23' -
Bodor Boldiszar 9'  
Maciel Sousa Campos Wanderson 8'  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin   90' -
D'Ulivo Cédric 90' -
Lardenoit Kristof   90' -
Blondelle Siebe   90' -
Shish Gal 90' -
Sibum Bas 90' -
Farssi Rachid A 90' -
Lepoint Christophe 87' -
Cavens Jurgen 77' -
Alves Da Silva Augusto 57' -
Sonck Wesley 90' -
  Bank G Beoordeel
Ladrière Benoît 33' -
Dugary Ndabashinze 13' -
Rowell Jonathan 3'  
Herbeleef Beerschot AC - SK Beveren

Vooraf