Datum: 03/11/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jules Ottenstadion
Efficiënt Genk gunt Bob Peeters geen welkomsfeest
Fabian Morren
| 0 reacties
Efficiënt Genk gunt Bob Peeters geen welkomsfeest
Foto: © SC

Racing Genk heeft zijn duizendste officiële wedstrijd opgevrolijkt met een zege en zo de eerste wedstrijd van Bob Peeters als coach van AA Gent in mineur laten eindigen. Gent verloor thuis van Genk met 1-2.

Fabian Morren in Gent

De blijde intrede van Bob Peeters beleefde Jordan Remacle vanaf de bank. Hannes Van der Bruggen was terug en begon aan de wedstrijd. Ook Stijn De Smet kreeg zijn kans van coach Bob Peeters. Bij Genk was Koulibaly geschorst en Vossen geblesseerd. Daardoor startte Barda en Anele verhuisde naar de defensie. Ook Kumordzi kreeg van bij het begin zijn kans. 

Al snel zag Genk-coach Been ook nog Benji De Ceulaer geblesseerd uitvallen na een ferme tik. Wie voor goed voetbal naar het Ottenstadion was afgezakt, kon even goed opnieuw naar huis. Gent miste duidelijk het nodige vertrouwen en Genk was niet voor een schoonheidsprijs naar Oost-Vlaanderen gereisd. Het resultaat: weinig kansen en veel slordigheden. De enige, echt goed uitgevoerde aanval was ook meteen bingo voor de bezoekers. Elyaniv Barda kwam oog in oog met Padt en stifte mooi over de Gentse goalie.

Tot zover de bijdrage van Genk aan de eerste helft. En Gent? Dat probeerde wel. Met shoten van Brüls en Van der Bruggen. De bezoekende defensie werd echter, ondanks het veldoverwicht, weinig in verlegenheid gebracht. In de tweede helft werd de thuisploeg wel dreigender. Dat resulteerde in een aantal hete standjes voor het doel van Van Hout én een kopbal van De Smet op de lat. 

Bob Peeters voelde dat Genk te pakken was en gooide Shlomi Arbitman in de strijd. Het leek echter wel of Gent niet wilde scoren, want ook Mboyo liet een huizenhoge kans liggen. Genk beperkte zich tot verdedigen, maar had aan de tweede kans ook genoeg om een tweede keer te scoren. Thomas Buffel speelde zéér slim en bereikte Plet, die de 0-2 helemaal vrij mocht binnenkoppen. 

Die nieuwe opdoffer brak de Gentse veer. Geen aanvalsgolven meer en het vuur doofde uit. Genk liet zelfs de 0-3. Elyaniv Barda treuzelde te lang en trapte vervolgens nonchalant naast. Maar kort voor affluiten wakkerde het vuur toch weer aan bij de thuisploeg. Yaya Soumahoro kopte aan de tweede paal immers de aansluitingstreffer binnen. Niet veel later kwam Arbitman héél dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vluchtschot strandde op de bovenkant van de lat. In een heus slotoffensief bibberde en beefde Genk, maar Gent kwam niet meer langszij.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio 90' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Melli Juan Alberto 90' -
Nahayo Valery 90' -
Wallace Fernando 90' -
Van der Bruggen Hannes   90' -
Gecov Marcel A 90' -
Foket Thomas 84' -
De Smet Stijn 77' -
Brüls Christian   60' -
Mboyo Ilombé 90' -
  Bank G Beoordeel
Maes Kristof -  
Cendrós Pablo -  
Arzo César -  
Maréval Rémi -  
Arbeitman Shlomi 30' -
Soumahoro Yaya 13' -
Remacle Jordan 6'  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Van Hout Kristof   90' -
Fernandez Dani Artola   90' -
Anele Ngongca 90' -
Ferreira José Nadson 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Kumordzi Bernard Yao 64' -
Gorius Julien 90' -
Buffel Thomas A   90' -
Joseph-Monrose Steeven A 90' -
De Ceulaer Benjamin 28' -
Barda Elyaniv  81' -
  Bank G Beoordeel
Köteles Laszlo -  
Hamalainen Brian -  
Ayub Timbe Masika -  
Plet Glynor 62' -
Hyland Khaleem 26' -
Hubert David 9'  
Schrijvers Siebe -  
Herbeleef KAA Gent - KRC Genk

Vooraf