andAnderlecht
cluClub Brugge
Datum: 11/11/2012 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Lotto Park
Club krijgt slaag van Anderlecht
Club krijgt slaag van Anderlecht
Foto: © SC

"We zullen het niet nalaten de trekker over te halen", zei John van den Brom vrijdag. Twee dagen later haalde een stomend Anderlecht de trekker zes keer over tegen Club Brugge. Blauw-zwart ziet de Brusselaars weglopen tot negen punten na een topper die er nooit één was.

Johan Walckiers en Tomas Taecke in Anderlecht

Philippe Clement liet topschutter Carlos Bacca verrassend uit de ploeg voor Ivan Trickovski. Tchité moest het dus zien te redden zonder zijn maatje in de spits. Club Brugge had ook extra zekerheid ingebouwd met Blondel en Vadis net voor de viermansverdediging. En die plooiden bij balverlies heel ver terug, iets waar Anderlecht niet direct een antwoord op vond. Afstandschoten van Praet en Kljestan belandden niet binnen het kader.

Club maakte weinig intentie om zelf het spel te gaan maken en de thuisploeg mocht de bal opeisen tot aan de zestien waar ongeveer heel blauw-zwart hen opwachtte. Enkel Tchité bleef vooraan hangen. Dat brak hen na dik twintig minuten zuur op, want een kopbal van Kljestan werd in eerste instantie nog geweerd door Jorgacevic, maar Bruno kon de rebound wel tegen de netten werken. 1-0 en op basis van het spel dik verdiend aangezien Club toch geen aanstalten maakte om aan te vallen.

Jovanovic en Biglia maken einde aan penaltycomplex

Paars-wit was heer en meester: Jorgacevic moest nog een schot van Gillet na een prachtige aanval tegenhouden en Jovanovic eiste een strafschop nadat de bal minstens vijftien keer van voet was verwisseld. Mbokani maakte er op het halfuur dan toch 2-0 van met een schitterende (volgens ons opzettelijke) stiftbal over Jorgacevic en uit een scherpe hoek. En het werd zelfs nog erger voor Club: Jovanovic werd onderuit gehaald in de zestien. De Serviër eiste - tegen de zin van Van den Brom - de strafschop zelf op. Een hele hoop druk na de reeks gemiste elfmeters, maar 'Jova' kweet zich uitstekend van zijn job met een onhoudbaar schot in de bovenhoek. Een rammeling dreigde voor Club.

En die kwam er ook. Anderlecht was gewoon de - veel - betere. Jovanovic bereikte de achterlijn, legde goed terug en de inlopende Kljestan maakte er 4-0 van. Met Van Acker erbij voor Jörgensen had blauw-zwart wel wat meer in te brengen op het middenveld, maar de mentaliteit was nog steeds ver te zoeken. Buiten Blondel en Lestienne kunnen we geen spelers meer opnoemen die echt vastberadenheid uitstraalden. En dan heb je een probleem tegen dit Anderlecht dat onder stoom is gekomen de laatste weken.

De 4-1 van Lestienne was slechts een pleister op een houten been. Anderlecht voetbalde nog genoeg kansen bij elkaar om de score hoger te laten oplopen, maar Bruno (op de paal), Gillet (naast) en Biglia (op de deklat) toonden een soort genade. Maar Praet lokte nog een penalty uit en via Biglia kwam de 5-1 op het bord. Praet mocht na een snelle ingooi van Gillet de 6-1 tegen de netten prikken. Het Astridpark kirde van plezier terwijl Club een nieuwe ontgoocheling rijker was.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Gillet Guillaume A 90' -
Kouyate Cheikhou 90' -
Nuytinck Bram 90' -
Safari Behrang 90' -
Biglia Lucas 90' -
Kljestan Sacha 90' -
Praet Dennis 90' -
Bruno Massimo 82' -
Jovanovic MilanA 87' -
Mbokani Dieumerci 74' -
  Bank G Beoordeel
Kaminski Thomas -  
Odoi Denis -  
Wasilewski Marcin -  
Iakovenko Oleksandr -  
De Sutter Tom 16' -
Canesin Fernando Matos 8'  
Kanu Rubenilson 3'  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan 58' -
Høgli Tom 90' -
Almebäck Michael 90' -
Figueras Montel Jordi 90' -
Buysse Bart A 90' -
Blondel Jonathan 90' -
Jørgensen Jesper 45' -
Odjidja Vadis   90' -
Trickovski Ivan 31' -
Lestienne Maxime 90' -
Tchite Mohammed 90' -
  Bank G Beoordeel
Engels Björn -  
Verstraete Birger -  
Vleminckx Björn -  
Refaelov Lior 59' -
Van Acker Thibaut 45' -
Kujovic Vladan 32' -
Bacca Carlos -  
Herbeleef Anderlecht - Club Brugge

Vooraf