Datum: 10/11/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Beerschot duwt Lierse in crisis
Fabian Morren
| 0 reacties
Beerschot duwt Lierse in crisis
Foto: © SC

Het is crisis in Lier. De ploeg van Chris Janssens ging in de streekderby tegen Beerschot thuis onderuit: 1-3. Adrie Koster kan zich terug meer ontspannen, voor zijn collega-trainer Chris Janssens zijn het moeilijke dagen.

Een droomstart. Zo kon je het wedstrijdbegin van Beerschot wel noemen. Al in de vierde minuut kopte Dalibor Veselinovic de 0-1 tegen de netten. Voor Lierse het sein om meteen te reageren. Beerschot-doelman Koen Van Langendonck, die de geblesseerde Stijnen verving, stond echter uitstekend te keepen. Zo verhinderde hij goals van Dolly Menga, Hazurov en Yasser. Vooral op de kopbal van Yasser blonk de jonge doelman uit met een schitterende redding.

Counteren
Beerschot beperkte zich vooral nog tot het verdedigen van de voorsprong en probeerde tegen te prikken. Keeper Sels werd echter nauwelijks aan het werk gezet. Bovendien zag Adrie Koster met Joachim Mununga en Hernan Losada kort voor rust nog twee belangrijke spelers uitvallen. Lierse had de punten nodig, net als Beerschot. Voor trainer Janssens waren er dus geen opties: aanvallen en nog eens aanvallen. Scoren bleek toch echt een probleem te zijn voor de thuisploeg. Hazurov kopte over, Dolly Menga trapte de bal tientallen meters uit de richting.

Bij Beerschot was de jonge Wamberto de vervanger voor Losada. Hij kan zeker iets met de bal, maar gaat nog te nadrukkelijk op zoek naar de persoonlijke actie. Nochtans was zijn snelheid van waarde voor de bezoekers, die zich in de tweede helft nog nadrukkelijker concentreerden op de counter. Dat bleek voldoende voor de zege. Het hoofd van Veselinovic staat immers weer helemaal op het doel gericht. Hoezo een scoringsprobleem bij Beerschot? De Serviër kopte na een kwartier in de tweede helft zijn tweede van de avond binnen, nadat Sels een schot moest lossen.

Fanfare
Janssens voelde de wanhoop in het team sluipen en greep in. Een falende Dolly Menga werd naar de kant gehaald. El Gabas kwam in zijn plaats, maar die stond amper in het veld of het was helemaal over voor de thuisploeg. Guillaume François raakte zijn tegenstander nogal makkelijk kwijt en legde het leer tussen de benen van Matz Sels. Van een wedstrijd was nadien geen sprake meer. Koster was er zo gerust op dat hij zowaar Raul Bravo zelfs nog een kwartier speeltijd gunde. En de fanfare? Die speelde verder, zelfs bij al die ellende op het Lisp. Het moet Hazurov geïnspireerd hebben, want kort voor het einde redde hij met een schitterende trap de eer.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Yasser Hussein 71' -
Sels Matz 90' -
Dachelet Miguel 90' -
Lambot Benjamin 90' -
Said Ouka Ahmed 90' -
Heymans Jonas   90' -
Wils Thomas 78' -
Bourabia Rachid 90' -
Menga Dolly Doningos 63' -
Hazurov Kostadin 90' -
Bidaoui Soufiane 90' -
  Bank G Beoordeel
El Gabas Mohamed 27' -
Adesanya Jason A 20' -
Hairemans Geoffrey 12' -

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Öztürk Alpaslan 90' -
Brillant Frédéric 90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
Nyoni Vuza Prince   90' -
De Decker Wim 90' -
Ojo Funso 90' -
Wuytens Stijn 77' -
Mununga Joachim 38' -
Veselinovic Dalibor ⚽ ⚽ 90' -
Losada Hernan A   45' -
  Bank G Beoordeel
François Guillaume 52' -
Maciel Sousa Campos Wanderson 45' -
Bravo Sanfélix Raúl 13' -
Herbeleef Lierse SK - Beerschot AC

Vooraf