Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren en Charleroi scoren niet
Christophe van den Boom

Waasland-Beveren en Sporting Charleroi speelden gelijk in een aangename wedstrijd. In de eerste helft was er niet veel te zien, maar na de koffie drukte de thuisploeg de pedalen in. Geen van beide ploeg kwam tot scoren.

Tijdens de eerste helft ging de bal vrij goed op en neer. Charleroi tekende via Kaya en Badibanga voor enkele kansen, maar de voorsprong kwam niet op het bord. Aan de overzijde probeerde Wesley Sonck. De spits kon zich niet doordrukken, waardoor Mandanda niet al te veel werk op te knappen had. De doelman plukte enkele Wase voorzetten uit de lucht. Dat was de grootste dreiging voor het doel van de Hengouwse doelman.

Vlak voor affluiten tekende Kaya voor de beste kans van de eerste helft. Een weggekopte bal kwam bij hem terecht en hij kon uithalen. Zijn poging doofde uit op de paal. De Zebra’s lieten het na om de voorsprong op het bord te zetten.

Waasland-Beveren begon venijnig aan de tweede helft. Al meteen kreeg Cavens een goeie kans, maar Mandanda boog niet. Nadien kwam Sonck opzetten met een mooie combinatie, maar zijn bal verdween in hoekschop die tevens niets opleverde.

Enkele minuten later begon Waasland toch meer aan te dringen. Ze kregen het gevoel dat ze Charleroi pijn konden doen en bekogelden Mandanda. De doelman hield stand. Ook Charleroi was dicht bij een doelpunt. Kaya met een pass op Rossini, maar die wist de bal niet over Coosemans te werken.

Thuisploeg

De thuisploeg bleef aandringen, maar kon de weg naar de netten niet vinden. Twintig minuten voor tijd was Christophe Lepoint het dichtst bij een doelpunt. Zijn kopbal ging centimeters naast. Tien minuten voor tijd kopte Wesley Sonck tegen de lat. Het was het dagje niet van de Waaslanders, de bal leek niet binnen te willen. Ook Badash besloot op de doelman, nadat hij zich vrijliep in de zestien.

In de slotfase kwamen de bezoekers nog eens opzetten, maar veel kansen kwamen daar niet uit voort. De stand bleef 0-0 en daar zijn beide ploegen niet tevreden mee. Met een puntje komen ze niet veel verder.