Datum: 17/11/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Jan Breydel
Cercle pakt drie punten tegen slap Genk
Tomas Taecke
| 0 reacties
Cercle pakt drie punten tegen slap Genk
Foto: © SC

Na de puntendeling tegen AA Gent heeft Cercle Brugge Racing Genk verslagen (3-1). Gudjohnsen en Uchebo bezorgden de thuisploeg de volle buit nadat Plet voorbij de pauze werd uitgesloten.

Tomas Taecke in Brugge

Mario Been bracht Fernandez opnieuw in de plaats van de geblesseerde Anele. Ook Ayub bleef opzij, waardoor Joseph-Monrose eveneens zijn opwachting maakte. Voorin vormden Vossen en Plet door de afwezigheid van De Ceulaer het spitsenduo. Weinig verrassingen in het elftal van hekkensluiter Cercle: voorin werd Gudjohnsen geflankeerd door Rudy en Bakenga, centraal achterin stonden Wils en Portier. Smolders en Iachtchouk begonnen andermaal op de bank. In een slap wedstrijdbegin namen beide teams de bezoekende doelman één keer onder vuur. Plet zag zijn schot naast het doel van Verbist belanden en ook Carvalho mikte niet tussen de palen. Een knap vluchtschot van Van Eenoo ging eveneens naast. Na twintig minuten moest Van Hout zich een eerste keer onderscheiden. Bakenga dirigeerde het leer naar de benedenhoek maar de lange Genk-doelman ging goed plat.

Portier besluit in eigen doel

Racing Genk slaagde er niet in om Cercle bij de keel te grijpen. Eén keer probeerde Plet doelman Verbist met een hakje te verrassen, maar het sluitstuk van groen-zwart was bij de pinken. Het spel kabbelde wat heen en weer maar geen van beide teams kon het heft in handen nemen. Voorbij het halfuur klom het minst zwakke elftal toch op voorsprong. Evens torende op hoekschop boven de Genkse verdedigers uit en kopte Cercle zo op voorsprong (1-0). Lang waren de Bruggelingen niet aan het feest, want kort voor de pauze klopte Portier zijn eigen doelman. Na een hoekschop haalde Evens het leer nog van de doellijn, maar Portier werkte de bal vervolgens knullig tussen de eigen palen (1-1). Halverwege ging Cercle enigszins ontgoocheld rusten nadat het een knappe voorsprong zomaar te grabbel gooide.

Na de pauze kregen de Limburgers meteen een tegenvaller te verwerken. Plet sloeg Cornelis al dan niet bewust in het gezicht en zag de rode kaart. Genk moest nog iets minder dan een speelhelft met tien man verder. De thuisploeg begreep dat   de kansen op winst plots waren toegenomen en trok meteen ook naar voor. Een schot van Bakenga belandde via een Genks been maar net over het doel van Van Hout. Even later knalde de huurling van de buren van dichtbij over. Kort voor het uur was Cercle dicht bij een nieuwe voorsprong. Carvalho schakelde zijn tegenstander knap uit maar knalde vervolgens tegen de verste paal. Op hoekschop hield Van Hout even later Portier van een (tweede) doelpunt. Groen-zwart kreeg uiteindelijk toch wat het verdiende. Na een fantastische actie van Gudjohnsen en Rudy trapte de Ijslander de Cerclisten van dichtbij naar een nieuwe voorsprong. De ingelijfde vedette etaleerde zijn grote klasse en de thuisploeg stond andermaal op voorsprong (2-1).

Cercle profiteert na uitsluiting Plet

In het laatste wedstrijdkwart kon Racing met een mannetje minder weinig tegen doen. Groen-zwart controleerde de partij en ging op zoek naar een derde en beslissende doelpunt. Die derde goal kwam er uiteindelijk via de voet van invaller Uchebo. Op aangeven van Van Eenoo besliste de spits met zijn eerste goal voor Cercle de wedstrijd (3-1). De Bruggelingen komen na de zware nederlaag van Waasland-Beveren naast de Oost-Vlamingen op de vijftiende plaats. Genk blijft na deze dramatische wedstrijd derde, maar ziet Lokeren en Kortrijk zondag mogelijk over zich heen wippen.
 

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Cornelis Hans 90' -
Wils Stef 90' -
Portier Anthony 90' -
Evens Bernt 90' -
Vidarsson Arnar 56' -
Carvalho William 90' -
Gudjohnsen Eidur 79' -
Cachicote da Rocha Carlos Wilson A 72' -
Bakenga Mushagalusa 90' -
Van Eenoo Lukas A   90' -
  Bank G Beoordeel
Coppens Jo -  
Mestdagh Niels -  
Van Roose Karel -  
Iachtchouk Oleg -  
D'Haene Kristof A 34' -
Uchebo Michael 18' -
Smolders Tim 11' -

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Van Hout Kristof 90' -
Fernandez Dani Artola 90' -
Koulibaly Kalidou   90' -
Ferreira José Nadson 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Hyland Khaleem 87' -
Gorius Julien 68' -
Buffel Thomas 90' -
Vossen Jelle 90' -
Joseph-Monrose Steeven 90' -
Plet Glynor   90' -
  Bank G Beoordeel
Köteles Laszlo -  
Hamalainen Brian -  
Hubert David -  
Barda Elyaniv -  
Kumordzi Bernard Yao 22' -
Limbombe Anthony 3'  
Schrijvers Siebe -  
Herbeleef Cercle Brugge - KRC Genk

Vooraf