zwaZulte Waregem
staStandard
Datum: 18/11/2012 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Regenboogstadion
Essevee en Standard houden elkaar in bedwang
Tomas Taecke
| 0 reacties
Essevee en Standard houden elkaar in bedwang
Foto: © SC

Zulte Waregem en Standard hebben de punten na een onderhoudend duel gedeeld (0-0). Vooral de bezoekers maakten aanspraak op de zege, maar een sterke Bossut voorkwam dat de Rouches met de volle buit aan de haal gingen.

Tomas Taecke en Sander De Graeve in Waregem

Bij de thuisploeg voerde Francky Dury twee wissels door. Colpaert werd zondag vader, Godeau nam zijn plaats in. Voorin werd Leye geflankeerd door Habibou en Hazard. Aan de overzijde stond Van Damme linksachter, voorin liepen Batshuayi en Ezekiel. Essevee kende een moeilijke start en ontsnapte na tien minuten toen D'Haene Mpoku binnen de zestien meter van de sokken liep. Bossut moest zich ook reppen toen Godeau de bal net niet in eigen doel werkte. Nog in het eerste kwartier voorkwam Verboom in extremis dat Ezekiel de bal voorbij de thuisdoelman kon duwen. Standard was baas in de beginfase, Zulte Waregem hapte naar adem.

De Gaverbeekjongens waren pas voorbij het halfuur gevaarlijk. Hazard ging zijn kans van op afstand, Kawashima moest zich een eerste keer onderscheiden. Standard ging lekker door, Buyens knalde op een attente Bossut. Even later liet Bulot een unieke kans op de openingsgoal onbenut. Dury haalde de geblesseerde Habibou nog voor de pauze naar de kant, Naessens werd in het veld gestuurd. Halverwege was de stand nog ongewijzigd, een gegeven waar vooral de thuisploeg heel blij mee kon zijn.

Rednic liet Vainqueur in de kleedkamers, Ajdarevic maakte zijn opwachting. Essevee kwam scherper uit de catacomben en kreeg na tien minuten twee huizenhoge kansen. Delaplace mikte van dichtbij op Kawashima en ook Berrier kreeg het leer niet voorbij de Japanse doelman. De thuisploeg herstelde moeiteloos het evenwicht, Standard was een schim van de ploeg die voor de pauze de lakens had uitgedeeld. De vrijstaande Berrier kon op het uur de score openen maar zijn plaatsbal strandde in de armen van Kawashima.

Standard-coach Rednic bracht Seijas en Buzaglo in het veld in de hoop de volle buit alsnog mee te graaien. Geen van beide ploegen slaagde erin het heft in handen te nemen. Enkel Kanu en Ciman zorgden na de pauze voor enige dreiging aan Luikse zijde. In de absolute slotfase hield een sterke Bossut de thuisploeg nog enkele keren recht. Essevee kreeg nog wat halve kansen en was via Leye nog heel dicht bij de zege maar uiteindelijk eindigde het duel onbeslist. Standard maakte vooral voor de pauze aanspraak op de volle buit maar liet daarvoor te veel kansen liggen. Zulte Waregem speelt voor de tweede keer op rij gelijk in het Regenboogstadion.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
D'Haene Karel 90' -
Godeau Bruno 90' -
Verboom Bryan 90' -
Malanda Junior   90' -
Delaplace Jonathan 90' -
Berrier Franck 90' -
Habibou Habib 43' -
Hazard Thorgan 90' -
Leye Mbaye 90' -
  Bank G Beoordeel
Bruzzese Sébastien -  
De Jonghe Jimmy -  
Skúlason Ólafur -  
Hinostroza Vásquez Paulo Hernán Junior -  
Trajkovski Aleksandar -  
Naessens Jens 47' -
Lendric Ivan -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Goreux Réginal   90' -
Kanu 90' -
Ciman Laurent 90' -
Van Damme Jelle   90' -
Buyens Yoni 90' -
Vainqueur William 45' -
Bulot Frédéric 76' -
Mpoku Paul José 90' -
Batshuayi Michy 90' -
Ezekiel Imoh 68' -
  Bank G Beoordeel
Moris Anthony -  
Tavares Yohan -  
Arslanagic Dino -  
Ajdarevic Astrit   45' -
Seijas Luis Manuel 22' -
Buzaglo Maor 14' -
Luciano Silva Luiz Phellype -  
Herbeleef Zulte Waregem - Standard

Vooraf