berBergen
lokSporting Lokeren
Datum: 30/11/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen verdubbelt puntenaantal na zege tegen onmondig Lokeren
Bergen verdubbelt puntenaantal na zege tegen onmondig Lokeren
Foto: © SC

Bergen kan eindelijk feesten. Het won in eigen huis van een onmondig Lokeren met het kleinste verschil. Held van de avond was kapitein Le Postollec, auteur van het enige doelpunt.

Aernout Van Lindt in Bergen

Bergen begon aan speeldag 17 met drie luttele punten, toch al 23 eenheden minder dan de bezoekers uit het Waasland. Beide teams stonden dan ook met andere doelen aan de start van de wedstrijd: voor de thuisploeg is winnen een must om nog enige kans te maken op play-off II, voor de bezoekers is het net de bedoeling om die play-off II te vermijden.

Beide teams verloren hun vorige wedstrijd, maar toch kozen de coaches ervoor niet al te veel te gaan modderen aan hun basiself. Janevski hield Ntambwe wel aan de kant in de plaats van Jarju, bij Lokeren geen nieuwe namen.

Kapitein Le Postollec brengt zijn schip op voorsprong

Het matchbegin was aarzelend en slordig langs beide kanten: echt weinig voetbal zagen we niet, het spel verzandde op het middenveld en fouten waren tien keer zo talrijk dan kansen of zelfs maar hoekschoppen voor de koffie.

Halfweg de eerste helft twee goede mogelijkheden voor de thuisploeg: eerst walste Matthys tussen drie-vier tegenstanders, maar Copa kon zijn bal nog wegwerken. Een half minuutje later was het in dezelfde fase toch prijs: Le Postollec kreeg de bal voor zijn voeten en werkte enig mooi in het hoekje af: ook de nationale doelman van Ivoorkust was kansloos op die fase.

Pompen, maar niet verzuipen

In de tweede helft zagen we een iets vinniger Lokeren, dat er ook een aantal keer scherp uitkwam. Saussez was echter een keer of drie goed bij de pinnen om de gelijkmaker van het scorebord te houden. Even was het pompen voor de thuisploeg, maar al snel konden ze het evenwicht ook na de pauze herstellen. Soumah en Lorenzi hadden zelfs de 2-0 aan de voet en op het hoofd, maar verzuimden de match dood te maken.

Enkele wissels werden doorgevoerd: bij Lokeren kwamen Dutra en Patosi in de ploeg voor een bleke Harbaoui – de Gouden Stier staat al een maand droog – en Remacle, Janevski haalde er slim Soumah af. Hij had al enkele keren hard uitgehaald en flirtte openlijk met rood.

Het publiek sleepte Bergen door de koude nacht en op weg naar het eerste feestje van het seizoen. Meteen een verdubbeling van het puntenaantal van Bergen, terwijl Lokeren morgen de zesde plaats kan kwijtraken aan KV Kortrijk.

Opstellingen

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Mununga Joachim 90' -
Saussez Adrien   90' -
Shpungin Yuval 90' -
Van Gijseghem Daan 90' -
Lorenzi Grégory   90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Le Postollec Flavien 76' -
Matthys Tim   90' -
Diandy Cristophe 90' -
Jarju Mustapha 65' -
Soumah Richard   69' -
  Bank G Beoordeel
Ntambwe Brice 25' -
Chatelle Thomas 21' -
Nyoni Vuza Prince 14' -
Timmermans Nicolas -  
Dupire Geordan -  
De Belder Dylan -  
Arbeitman Shlomi -  
Dussenne Noë -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' 7
Gkalitsios Giorgos   90' 1
Scholz Alexander 90' 1
Taravel Jérémy 90' 1
Odoi Denis 90' 2
Persoons Koen 90' 1
Overmeire Killian 90' 2
Vanaken Hans   90' 1
De Pauw Nill 90' 1
Harbaoui Hamdi   65' 1
Remacle Jordan 75' 2
  Bank G Beoordeel
Dutra Júnior Sérgio 25' 5
Patosi Ayanda 15' 5
Verhulst Davino -  
Leko Ivan -  
Maric Mijat -  
Trompet Jore -  
Ansah Eugene -  
Herbeleef Bergen - Sporting Lokeren

Vooraf