cluClub Brugge
chaCharleroi
Datum: 25/11/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Jan Breydel
Zuinig Club verslaat Charleroi
Tomas Taecke
| 0 reacties
Zuinig Club verslaat Charleroi
Foto: © SC

Zonder echt te overtuigen heeft Club Brugge een tweede opeenvolgende competitiezege geboekt. Na de uitsluiting van Rossini won blauw-zwart met het kleinste verschil van promovendus Charleroi (1-0).

Tomas Taecke in Brugge

Garrido liet de twijfelachtige Bacca op de bank, Vleminckx liep er tegen de Carolo's vanaf de eerste minuut bij. Achterin nam de wederoptredende Larsen de plaats in van Almeback. Donk vormde andermaal de centrale driehoek met Vadis en Jorgensen. Aan de overzijde was er voor Gnohere, Kaya en Milicevic geen basisplaats weggelegd. Zoals verwacht greep Club de gasten meteen bij de keel. In het openingskwartier was blauw-zwart duidelijk de baas, alleen ging het veldoverwicht niet gepaard met kansen. Eén keer kon Larsen koppen maar de Deen mikte over de goal van Mandanda. Halfweg de eerste helft was Club toch dicht bij een doelpunt: Hoefkens kopte het leer op vrijschop van Lestienne tot bij Vleminckx, die Mandanda met een geplaatste kopbal tot een goede redding dwong.

Rossini wordt uitgesloten

Zonder dat de Henegouwers er zelf echt uit konden komen, hield Charleroi achterin alles netjes dicht. Eén keer vond Vleminckx de vrijstaande Refaelov, maar opnieuw lag een uitstekende Mandanda in de weg. Kort voor de pauze verdiende de thuisploeg een strafschop toen Vadis binnen de grote rechthoek in de rug gelopen werd door Kumedor. Charleroi kreeg het voordeel van de twijfel, maar even later reageerde scheidsrechter Vervecken andersom. Rossini ging aan het zwaaien met de armen en werd vervolgens rechtstreeks uitgesloten voor een vermeende slag in het gezicht van Hoefkens. Na twee moeilijk te beoordelen fases was de stand halverwege nog 0-0 maar moesten de Carolo's wel nog 45 minuten met tien man verder. Op slag van rust behoedde Mandanda zijn team nog twee keer voor een tegendoelpunt na een schot van Jorgensen en een levensgrote kans voor Refaelov.

Vleminckx verlost Club

Club had nog één speelhelft om Charleroi te verschalken en trok meteen naar voor. Na enkele minuten moest Mandanda zich dan toch gewonnen geven. Donk zette Vleminckx alleen voor de bezoekende doelman, de blonde spits miste niet (1-0). De openingstreffer was meteen de laatste actie van Vleminckx, die samen met Refaelov plaats moest ruimen voor het spitsenduo Bacca-Tchité. Plots ging het snel voor blauw-zwart: Kumedor haalde Vadis opnieuw onderuit, deze keer wees Vervecken wel naar de stip. Bacca eiste de elfmeter op maar knalde op de vuisten van de beresterke Mandanda. De misser kwam de Bruggelingen bijna duur te staan, want op de tegenaanval mikte Badibanga van dichtbij naast de verkeerde kant van de paal. Club controleerde de wedstrijd maar deed verder weinig of niets. Eén keer kon Lestienne een scherpe voorzet van Buysse net niet voorbij de bezoekende sluitpost koppen.

Stenman viert wederoptreden

Tien minuten voor inrukken werd het nog link voor Club, want Vadis werd na een tackle op Kage een tweede keer op de bon geslingerd. In de slotfase kon Stenman na lange afwezigheid zijn wederoptreden vieren. Tchité en Bacca lieten nog de kans op de 2-0 onbenut maar verder viel er nog maar weinig te noteren. Blauw-zwart wint voor de tweede opeenvolgende keer in competitieverband en behoudt zo de voeling met de top. Woensdag wacht de Bruggelingen een pittige derby tegen stadsgenoot Cercle in de bekercompetitie.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Kujovic Vladan 90' -
Høgli Tom 90' -
Hoefkens Carl   90' -
Larsen Jim   90' -
Buysse Bart 90' -
Donk Ryan A 90' -
Jørgensen Jesper   90' -
Odjidja Vadis     90' -
Refaelov Lior 55' -
Lestienne Maxime 85' -
Vleminckx Björn 55' -
  Bank G Beoordeel
Dhoest Sven -  
Almebäck Michael -  
Meunier Thomas -  
Van Acker Thibaut -  
Tchite Mohammed 35' -
Bacca Carlos 35' -
Stenman Fredrik 5'  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' -
Ohayon Matan 90' -
Bojovic Mijusko 90' -
Dzinic Elvedin 90' -
N'Ganga Francis   90' -
Kumedor Abraham 90' -
Diandy Cristophe 83' -
Kage Hervé 90' -
Badibanga Ziguy   69' -
Bopp Viktor 62' -
Rossini Giuseppe   90' -
  Bank G Beoordeel
Sifakis Michail -  
Satli Mourad -  
Aoulad Mohammed -  
Fabris Samuel -  
Tormena Ederson -  
Gnohere Harlem -  
Milicevic Danijel 28' -
Escoe Miller Mynor Javier 21' -
Kaya Onur 7'  
Herbeleef Club Brugge - Charleroi

Vooraf