Datum: 01/12/2012 20:00
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Efficiënt Charleroi klopt zwak Kortrijk

Sporting Charleroi heeft een broodnodige thuiszege behaald tegen KV Kortrijk. De ploeg van Yannick Ferrera won in het Stade du Pays met 2-0. Voorin was het voor rust veel efficiënter dan de West-Vlamingen en na de rust hadden ze op de counter de score zelfs nog kunnen doen oplopen.

Het sneeuwde in Charleroi, maar het regende geen kansen. In de openingsfase gebeurde er weinig tot niets en bleef het vooral bij wat steekspelletjes. Charleroi probeerde Rossini te bereiken vanuit de lucht, maar die zat in de tang bij het centrale duo van KV Kortrijk. Het veldoverwicht was voor Kortrijk, maar de eerste echte kans was toch voor de thuisploeg. Eerst trapte Milisevic nog naast, maar toen Kaya hem een minuutje later met een splijtende pass de 1-0 op een presenteerblaadje aanbood, mistte hij niet.

Score verdubbeld

Met de achterstand op het bord, ging KVK nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Chavarria schoof de bal bijna in doel, maar Mandanda ging goed plat. Even later pakte Parfait Mandanda op perfecte wijze een bal van De Mets, die anders in de winkelhaak zou zijn belandt. Mynor Escoe moest na iets meer dan een halfuur geblesseerd naar de kant bij Charleroi, maar zijn vervanger Aoulad nam zijn kans wel met beide handen. Vlak voor rust zette hij De Zebra’s op een comfortabeler voorsprong. 2-0 was ook meteen de ruststand.

In de tweede helft zagen we een vuriger Kortrijk, dat Charleroi meteen bij de keel greep. Vooral Chavarria toonde zich zeer bedrijvig, maar tot een doelpunt kwam hij niet. Iets voor het uur greep Vanhaezebrouck in: hij haalde N’Diaye naar de kant en wierp met Dupuis een extra aanvaller in de strijd. Maar ook dat kon niet baten, want tot grote kansen kwamen de bezoekers niet meer.

Charleroi houdt makkelijk stand

Integendeel zelfs: op de counter kreeg Charleroi meermaals de kans om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar Kaya, Alouad en Milicevic trapten telkens naast, over of op doelman Keet. In de slotminuut besloot Gnohéré nog eens op de paal. Kortrijk van zijn kant probeerde met enkele verse krachten nog een slotoffensief op te zetten, maar het kon Mandanda niet meer echt bedreigen.

Yannick Ferrera had zich goed voorbereid op het tactisch spelletje van Kortrijk en dat leidde uiteindelijk tot een zeer belangrijke thuiszege voor De Zebra’s. Het is nog maar de tweede thuiszege voor Charleroi, dat zich voorlopig iets meer ademruimte koopt in de strijd tegen de degradatie. Het springt van de veertiende naar de twaalfde plaats. Kortrijk doet geen goede zaak met het oog op Play-off 1.