Speeldag: Speeldag 18
Stadion: King Power at Den Dreef
Gent kan ook tegen OHL niet winnen
Robby Morren

Bob Peeters heeft AA Gent ook aan Den Dreef niet naar een zege kunnen leiden. De Buffalo's kwamen al na zes minuten op voorsprong maar twee minuten later maakte Geraerts gelijk en daarmee stond ook de eindstand op het scorebord.

Robby Morren in Leuven

Bob Peeters hield het vertrouwen in het elftal dat eerder deze week Lokeren uit de beker kegelde, met uitzondering van de geblesseerde De Smet. Zijn plaats werd ingenomen door Messoudi. Remacle moest op de bank starten tegen zijn ex-club. Ronny Van Geneugden startte met dezelfde elf die in Genk een gelijkspel uit de brand sleepten.

Blitzstart
De wedstrijd kende een blitzstart met twee goals in de eerste acht minuten. Na zes minuten kopte N'Diaye Gent op voorsprong maar twee minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Na slap verdedigen bij de bezoekers trapte Geraerts het leer in de linkerbenedenhoek buiten het bereik van doelman Padt. (1-1)

De toon was gezet en wat volgde was een aangenaam kijkstuk. Het spel ging goed op en neer en beide teams voetbalden kansen bij elkaar. Conte besloot voorlangs en ook Melli kon niet raak treffen met het hoofd. Aan de overkant schudden Geraerts en Gislason gevaarlijke afstandsschoten uit hun schoenen. Naarmate het einde van het eerste bedrijf naderde, verwaterde ook het spel. De slordigheden stapelden zich op maar op slag van rust had Conte meer moeten doen toen Rafinha hem perfect vrijspeelde en Thompson had de 2-1 op het hoofd maar hij mikte net naast.

Padt redt
Zowel OH Leuven als AA Gent had nood aan een driepunter en zo kregen we ook na de pauze twee teams te zien die voluit op zoek gingen naar een doelpunt. Een bedrijvige Conte knalde op de vuisten van Bailly en een schot van Karuru week af; Padt kon nog niet met de voet redden.

Opnieuw zakte het spelpeil en grossierden Gent en OH Leuven in slechte passes. Het publiek kon zich nog maar moeilijk verwarmen aan de wedstrijd. Met nog twintig minuten te gaan mocht Remacle, onder een luid fluitconcert, invallen tegen de club waar hij vorig seizoen voetbalde. In de slotfase kwamen er nog enkele mogelijkheden maar een doelpunt bleef uit.

Met dit gelijkspel schieten geen van beide ploegen veel op. OHL wacht nu al 5 wedstrijden op een overwinning en ook Bob Peeters wist AA Gent nog geen enkele competitiezege te bezorgen sinds zijn aantreden.