lokSporting Lokeren
Datum: 12/12/2015 20:00
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen en Lokeren beperken zich tot één helft goed voetbal en delen de punten
Caroline Tonnelier

KV Mechelen en Lokeren houden het op 1-1 gelijkspel

Eén helft lang zorgden KV Mechelen en Lokeren voor een onderhoudende pot voetbal. De thuisploeg startte het best, maar Lokeren herstelde zich na de gelijkmaker. Na minder dan een kwartier stond de eindstand op het bord.

Bij Lokeren beloonde Leekens Enoh met een basisplaats voor zijn goede invalbeurt tegen KV Kortrijk. Jankovic koos voor Veselinovic als vervanger voor de geschorste Verdier. Rits kwam in de ploeg op het middenveld.

De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd en voetbalde meteen een aantal kansen bijeen. De openingstreffer liet niet lang op zich wachten: na acht minuten bracht Hanni KV Mechelen met een lekkere trap onder de lat op een verdiende voorsprong.

Malinwa was de baas, maar dat veranderde na de gelijkmaker van Maric. Bij de eerste echte kans voor Lokeren was het meteen raak. De Oost-Vlamingen trokken zich op aan dit doelpunte en worden plots de gevaarlijkste ploeg.

Enoh kon vlak na de 1-1 al bijna voor de 1-2 zorgen en Colacic kon maar net voorkomen dat Patosi écht gevaarlijk werd. KV Mechelen overleefde de druk van Lokeren en kon zich herpakken.

Het vervolg van de eerste helft zorgde voor kansen aan beide kanten, maar Gillet en Verhulst stonden goed te keepen. Net voor de pauze was het vooral de thuisploeg die nadrukkelijk op zoek ging naar de voorsprong, maar beide ploegen moesten zich na 45 aangename minuten tevreden stellen met een gelijke stand.

Flauwe tweede helft

Na de pauze was het dus hopen op meer van dat, maar dat viel behoorlijk tegen. Doelgevaar was schaars en grote kansen waren ver te zoeken.

Het tempo was een pak lager dan voor de pauze en beide ploegen hadden te veel slordigheden in hun spel om aanspraak te maken op de zege. Al kwam Lokeren er via Odoi plots nog erg dicht bij. Diep in blessuretijd kopte hij op de lt.

Het bleef uiteindelijk bij een billijke 1-1, waardoor KV Mechelen en Lokeren nu elk 22 punten hopen. Ze lopen zo wel een puntje uit op Waasland-Beveren.