Datum: 15/12/2012 18:00
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Achter de Kazerne
Standard pakt zege tegen zwak Mechelen

Standard heeft voor de vierde keer op rij kunnen winnen in de Jupiler Pro League. Op bezoek bij een zwak Mechelen kwam Standard nooit in gevaar. Het won uiteindelijk met 0-2.

Beide teams hadden op de vorige speeldag gewonnen, wat beide coaches inspireerde om met dezelfde elf te starten als vorige week. KV Mechelen probeerde de wedstrijd meteen in handen te nemen, wat leidde tot een eerste kansje via Henkens. Daarna verzandde de wedstrijd wat in middenveldspel met vele scherpe duels en een resem kleine foutjes van beide kanten.

Tiende van Ezekiel

Tien minuten voor rust zette De Petter zijn collega Nicklas Pedersen alleen voor doel. Die miste de opgelegde kans echter. Twee minuten later viel het doelpunt aan de overkant: Van Damme zette voor, waarop Ezekiel zijn rechtstreekse tegenstander Van Hoevelen verschalkte en mooi binnenkopte. Het tiende doelpunt van het seizoen al voor de jonge aanvaller van Standard. 0-1 was ook de ruststand.

Mechelen moest in de tweede helft de situatie proberen recht te zetten, maar Standard hield makkelijk stand. Buyens kreeg een goede kans om met zijn mindere linker aan te leggen, maar kon de score niet verdubbelen. Pacovski ging na tien minuten in de tweede helft in de fout, maar kon zijn foutje zelf rechtzetten door de rebound van Kanu te pakken.

Batshuayi beslist wedstrijd

Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist ten voordele van Standard. Pacovski kwam onbegrijpelijk uit, waarna Ezekiel kon voorzetten en Batshuayi in een leeg doel kon binnenwerken met de linker. In de slotfase miste Buyens nog een strafschop tegen zijn ex-club, maar het bleef uiteindelijk 0-2.

Verdiende zege voor Standard, dat door deze zege voorlopig naar de derde plaats in de stand springt. Genk en Lokeren spelen natuurlijk later dit weekend nog. Mechelen moet vooral naar beneden kijken in de stand.