Datum: 15/12/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Daknam
Mboyo sleept punt uit de brand voor Gent
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Mboyo sleept punt uit de brand voor Gent
Foto: © SC

Lokeren en Gent deelden de punten op Daknam. Lokeren stond 2-0 voor maar twee kopbalgoals van Mboyo op korte tijd brachten Gent terug. Over de hele wedstrijd beschouwd een billijk gelijkspel in deze derby.

Sander De Graeve in Lokeren

Beide ploegen begonnen erg afwachtend aan de wedstrijd. Zowel Gent als Lokeren hielden het achterin goed gesloten. De eerste echte kans van de wedstrijd was meteen een grote. Na een kwartier kon Harbaoui koppen, Van Der Bruggen kon de bal op de lijn keren.

Verder kregen we enkel pogingen vanop afstand te zien. Zij die het probeerden: Soumahoro (3x), Patosi, Leko, Harbaoui en Mboyo. Mokulu kon wel alleen op Padt af maar werd door Arzo neergetrapt. Wouters zag er geen penalty in en kreeg heel Daknam over zich heen. Het was Lokeren dat in het begin de plak zwaaide.

Vrije trap Leko

Al kon Gent ook eens gevaarlijk worden via Mboyo. Hij ging zijn man voorbij en knalde recht op Copa. Wouters bestrafte een tweede dubieuze strafschopfase van Arzo opnieuw niet nadat hij ook flagrant handspel van Harbaoui miste.

Even voor de rust tekende Hannes Van Der Bruggen voor de beste poging van afstand. Zijn schot werd door Copa in twee tijden gepakt. Op slag van rust mocht Leko een vrije trap nemen. Hij krulde de bal enig mooi via de paal binnen. Er moest niet meer afgetrapt worden na het doelpunt. De spelers zochten meteen de kleedkamer.

Interessant begin tweede helft

Wie niet uit die kleedkamer kwam was Melli, hij werd vervangen door Nahayo. De eerste kans van de tweede helft was meteen raak voor Lokeren. Rafinha kopte knullig in de voeten van Harbaoui, de spits van Lokeren schoof de bal mooi voorbij Copa.

Daarna was het even wachten op de volgende mogelijkheid tot Brüls een hoekschop mocht trappen. Mboyo kopte AA Gent staalhard opnieuw in de wedstrijd, 2-1. Enkele minuten later voerden beide acteurs hun stuk nogmaals op. Brüls met de corner, Mboyo met de goal. Gent stond plots opnieuw gelijk.

Lokeren opnieuw naar voor

Tot dan had Lokeren er nog niet veel van gebakken in de tweede helft. Na de goals zagen we de Waaslanders wel opnieuw aan het front. Patosi knalde van dichtbij met een volley over. Harbaoui nam een bal goed aan met de borst maar ook zijn schot uit de draai ging over de kooi van Padt. Harbaoui kopte een grote kans nog in de handen van de Nederlander.

Al bij al was een gelijkspel een eerlijk resultaat voor deze niet hoogstaande wedstrijd. Beide ploegen speelden organisatorisch en gaven weinig ruimte weg. Enkel aan het eind kwamen er meer openingen.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Gueye Ibrahima 90' -
Copa Barry Boubacar 90' -
Maric Mijat 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
De Bock Laurens 90' -
Persoons Koen 90' -
Overmeire Killian 90' -
Mokulu Benjamin 70' -
Leko Ivan 78' -
Patosi Ayanda 90' -
Harbaoui Hamdi 90' -
  Bank G Beoordeel
Lazic Jugoslav -  
El Mouataz Hassan -  
Corryn Alexander -  
Saglik Enes 20' -
Maric Milos 12' -
Trompet Jore -  
Mitu Cédric -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio 90' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Melli Juan Alberto 45' -
Arzo César   90' -
Maréval Rémi   90' -
N'Diaye Mamatou 90' -
Van der Bruggen Hannes 90' -
Remacle Jordan 90' -
Brüls Christian A A   90' -
Soumahoro Yaya   74' -
Mboyo Ilombé ⚽ ⚽ 90' -
  Bank G Beoordeel
Boeckx Frank -  
Wallace Fernando -  
Foket Thomas -  
Nahayo Valery 45' -
Conté Ibrahima Sory 16' -
Messoudi Mohamed -  
Arbeitman Shlomi -  
Herbeleef Sporting Lokeren - KAA Gent

Vooraf