Datum: 23/12/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Luminus Arena
Anderlecht wint spektakelstuk in Genk
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Anderlecht wint spektakelstuk in Genk
Foto: © SC

Anderlecht heeft zondag een uitstekende zaak gedaan. De Brusselaars gingen in de Cristal Arena met 2-4 winnen na een bijzonder boeiende topper. Een ongelukkige doelman Van Hout en een penaltymisser van Jelle Vossen zorgden ervoor dat Genk nu 14 punten minder telt dan de competitielei

Robby Morren in Genk

Bij Anderlecht nam Tom De Sutter de plaats in van de geschorste Mbokani en Kanu die van de geblesseerde Dennis Praet. Mario Been hield Jelle Vossen op de bank waardoor Monrose mocht starten.

Voor de aftrap knalde het vuurwerk al door het stadion en ondanks de doorweekte grasmat zorgden beide teams ook voor vuurwerk tussen de lijnen. De talrijk opgekomen supporters kregen een aangenaam wedstrijdbegin voorgeschoteld. Het spel ging goed op en neer en hoewel Genk ook enkele mogelijkheden creëerde, was het paars-wit dat even voorbij het halfuur op voorsprong klom. Op een vrije trap van Biglia twijfelde doelman Van Hout. Hij kwam en dan weer niet en was dan ook kansloos toen Gillet ongehinderd op doel mocht koppen.

De Sutter
Die openingsgoal gaf Anderlecht vleugels en Genk was aangeslagen. Op slag van rust verdubbelde De Sutter de voorsprong. Via Jovanovic kwam hij alleen voor Van Hout die de bal onvoldoende kon raken om een tweede Brusselse treffer te verhinderen. (0-2)

Genk speelde tot aan de openingstreffer nochtans een prima partij met een bedrijvige Barda in de hoofdrol. De Israëliër knalde op een Anderlechtverdediger en in de rebound trapte Gorius naast. Wat later werd Barda diep gestuurd maar Nuytinck kon nog net op tijd ingrijpen en opnieuw Barda kapte zich prima vrij maar trapte dan in de handen van Proto.

Aansluitingstreffer
Met een mooie voorsprong gaat alles een pak makkelijker en zo kwamen de bezoekers ook boordevol vertrouwen uit de kleedkamer. In de openingsminuten van de tweede periode werd Genk weggetikt. Toch knokten de Limburgers zich weer in de match. Na 60 minuten kopte Hyland de bal in de voeten van Koulibaly die aan de tweede paal binnentikte. (1-2) Minuten later ontplofte de Cristal Arena toen Koulibaly opnieuw scoorde maar het feestje ging niet door want ref Verbist zag dat er een overtreding op Proto aan voorafging.

Genk gooide nu alles in de aanval en de doelkansen en probeerde het vanop de flanken met Monrose en Buffel. Met nog een kwartier te gaan leverde die laatste een mooie voorzet af richting de ingevallen Plet. Die haalde de bal heel mooi uit de lucht en trapte beheerst in de linkerhoek. (2-2)

Ongelukkige Van Hout
De wedstrijd kon nu alle kanten op. De Sutter kopte nog een bal nipt naast en Proto had een geweldige reflex nodig om Plet van een tweede treffer te houden. Toch waren het de Brusselaars die met nog minuten te gaan het laken nog naar zich toe trokken. Kanu krulde een schot heerlijk mooi op de kruising, de bal belandde tegen een verbouwereerde doelman Van Hout en zo terug in het veld. De Sutter was goed gevolgd en scoorde de makkelijkste goal uit zijn carrière. (2-3)

Dolle slotfase
Nog was het niet gedaan. In de slotminuut haalde Safari Plet onderuit in de zestien. Ref Verbist wees naar de stip maar Jelle Vossen trapte het leer in de tribune. In de toegevoegde tijd maakte Iakovenko er met een afstandsschot nog 2-4 van. Anderlecht neemt de 3 punten mee naar Brussel en doet een uitstekende zaak aan de top van het klassement.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Van Hout Kristof 90' -
Fernandez Dani Artola 90' -
Anele Ngongca 90' -
Koulibaly Kalidou 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Gorius Julien 88' -
Hyland Khaleem A 90' -
Barda Elyaniv 90' -
Buffel Thomas A 90' -
De Ceulaer Benjamin 72' -
Joseph-Monrose Steeven 82' -
  Bank G Beoordeel
Plet Glynor 18' -
Vossen Jelle 8'  
Kumordzi Bernard Yao 2'  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio   90' -
Gillet Guillaume 90' -
Kouyate Cheikhou   90' -
Nuytinck Bram 90' -
Safari Behrang   90' -
Biglia Lucas A 90' -
Kljestan Sacha 90' -
Kanu Rubenilson 90' -
Bruno Massimo 90' -
Jovanovic Milan A 87' -
De Sutter Tom ⚽ ⚽ 90' -
  Bank G Beoordeel
Iakovenko Oleksandr 3'  
Canesin Fernando Matos A -  
Herbeleef KRC Genk - Anderlecht

Vooraf