Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Guldensporenstadion
Lokeren trekt na tumultueuze partij aan het langste eind
Sander De Graeve

Lokeren kon dit belangrijke duel voor Play-off 1 winnend afsluiten. Op bezoek bij Kortrijk werd het na een tumultueuze wedstrijd 2-3. We zagen een rode kaart, twee penalty's en een onterechte vrijschop van Nfor die een doelpunt opleverde.

Sander De Graeve in Kortrijk

De wedstrijd begon veelbelovend in het Guldensporenstadion met meteen enkele kansen voor de thuisploeg. Copa moest ingrijpen op een goede kopbal van Nfor en Chavarria zag een fantasietje mislukken. Na het goede begin van Kortrijk kwam Lokeren echter meer in de wedstrijd.

Het lichte overwicht vertaalde zich iets na het kwartier in een doelpunt van Mijat Maric. Hij kon een kopbal van Harbaoui makkelijk voorbij Keet werken na slecht ontzetten van Ernest Nfor. Lokeren bleef daarna de beste aanvallen produceren en Maric kreeg de kans om zijn tweede goal te maken vanop de stip.

Penalty Lokeren

Reynaud had Mokulu neergehaald, de spits sprong eerst over de tackle maar Reynaud bracht zijn been nog naar omhoog. Maric twijfelde niet en knalde de terechte penalty feilloos binnen. 0-2 voor Lokeren.

Kortrijk nam na die dubbele achterstand het heft weer in handen. Na drie minuten kon het een aansluitingstreffer scoren waar vooral Peter Maes een woordje over te zeggen had. Galitsios maakte geen overtreding maar toch kreeg Kortrijk een vrije trap aan de rand van de zestien.

Onterechte vrijschop

Ernest Nfor schilderde die mooi over de muur en in het doel van Copa. We hoorden Peter Maes met een lichte knal ontploffen aan de zijlijn. Zijn ploeg ging met een 1-2 voorspong in maar Maes’ gezicht stond op onweer.

In het begin van de tweede helft werd een heel stuk bitsiger met ref Delacour die een hoofdrol opeiste. Eerst gaf hij een penalty voor Kortrijk maar bedacht zich nadat hij zijn grensrechter zag vlaggen voor buitenspel. Ook al was het terecht, hij haalde er de toorn van de KVK-supporters én spelers mee op de hals. Verscheidene pinten vlogen het veld op.

Rood Chavarria

Twee minuten later mocht Chavarria al gaan douchen. Hij tackelde Koen Persoons, het leek op het eerste zicht met de voet vooruit maar de herhalingen toonden het tegendeel aan. De Argentijn droop dus onterecht af richting spelerstunnel terwijl Vanhaezebrouck en Maes verbaal de degens kruisten.

Na de rode kaart kreeg Kortrijk meer moed. Het ging nadrukkelijk in de aanval. Nfor zocht en vond een strafschop. Zukanovic knalde dé kans op de gelijkmaker hoog in de tribunes. Daarna lag het spel vooral veel stil door fouten en betwistingen allerhande.

Kortrijk vocht terug

Oussalah kon een dikke tien minuten voor tijd toch de gelijkmaker scoren voor Kortrijk. Hij kon een goede pass van Nfor mooi voorbij Copa prikken. Het leek op hetzelfde scenario van de bekerfinale tussen beide clubs uit te draaien. De ploeg die met tien man kwam te staan nam de bovenhand.

Lokeren kon toch terug op voorsprong komen via Harbaoui. Na een prachtpass van Leko kon Keet een schot van Harbaoui niet klemmen. Na nog een poging in de kluts van Mokulu was het opnieuw Harbaoui die de bal via een handje van Keet in doel kreeg.

Na een tumultueuze wedstrijd waar nog veel over nagekaart zal worden ging Lokeren met de overwinning lopen. Het zet Kortrijk zo op 9 punten, belangrijk voor Play-off 1. Kortrijk verweerde zich sterk na de rode kaart. Zukanovic was de gebeten hond na de gemiste penalty.