Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Vazquez en Lestienne zorgen voor ommekeer
Sander De Graeve

Standard kwam al in de eerste minuut op voorsprong maar gaf in de tweede helft alles weg. Invaller Vazquez zette na rust Lestienne op weg naar twee doelpunten. Vooral het tweede zal in Luik nog over de tongen vloeien. Bacca nam net voor affluiten alle twijfel weg.

Sander De Graeve in Luik

De wedstrijd begon dramatisch voor Club Brugge. Nog voor de eerste minuut helemaal voorbij was verloor Larsen de bal aan Ezekiel. De jonge spits ging in twee keer voorbij Kujovic en tekende voor de 1-0. Sclessin ontplofte.

Buiten het doelpunt gebeurde er weinig in de eerste tien minuten. Standard was de betere ploeg, zonder echt te domineren. Na twaalf minuten had Kujovic moeite met een voorzet van Bulot maar Batshuayi kon niks met de bal aanvangen.

Aan de overkant kon Lestienne eens doorbreken maar de vleugelspeler van Club vergat de bal. Lestienne kon even later opnieuw op Kawashima af maar gleed weg bij zijn poging tot lob. Het veld lag er nochtans uitstekend bij.

Yoni Buyens is geen afwerker

Naast die kansen mocht Club blij zijn dat het viezier van Yoni Buyens niet scherp stond. Hij zag een grote kans gepareerd door Kujovic waarna Batshuayi in de chaotische herneming ook niet tot scoren kwam.

Een degelijke kopbal van Buyens werd nog van de lijn gehaald en een fase later trapte de middenvelder van aan het penaltypunt half naast de bal. Het was Club dat op slag van rust nog dicht bij de gelijkmaker kwam. Kawashima moest alles uit de kast halen om een mooie vrije trap van Lestienne uit de kruising te zweven. Prachtsave van de Japanner.

Wissel Vazquez

De stand bij de rust was een verdiende 1-0 voorsprong voor de Rouches. Na de koffie bracht Garrido meteen twee nieuwe spelers. Vazquez en Refaelov kwamen in de plaats van Tchité en Verstraete.

De wissels misten hun opzet niet. Vazquez kon even na rust met een prachtige pass Lestienne bereiken. De vleugelspeler kon alleen voor Kawashima de bordjes in evenwicht brengen.

Zittende Ezekiel

Na de 1-1 verdween het vuur wat uit de wedstrijd al kregen beide ploegen nog grote kansen. Lestienne en Bacca kregen namens Brugge de bal niet voorbij Kawashima. Ezekiel mocht aan de overkant op Kujovic af maar vergat af te leggen op Mpoku. Batshuayi had een controle te veel nodig na een voorzet van Van Damme.

Een kwartier voor tijd kantelde de match, én daarmee ook de sfeer, helemaal. Ezekiel ging neer in de zestien en wou een penalty. De spits bleef na de afwijzing van Wouters ostentatief op de grond zitten. Vazquez kon aan de overkant op de counter Lestienne de 1-2 aanbieden en de vleugespits bedankte. Rednic was woest op Ezekiel, die al die tijd in de zestien van Brugge bleef zitten.

Grimmig Sclessin

Wat volgde na de 1-2 waren vooral overtredingen en niet gevonden strafschoppen voor Standard. Ezekiel ging nog eens neer en ook Ogunjimi kreeg na een tuimelperte geen penalty. De sfeer werd met de minuut grimmiger. Bacca zette in de slotseconden de 1-3 eindstand op het bord nadat hij Kawashima rondde.

Uiteindelijk ging Club dus met de belangrijke zege lopen in Sclessin. Standard had nochtans voldoende kansen om deze wedstrijd winnend af te sluiten.