Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent en Standard delen de punten
Sander De Graeve

AA Gent en Standard kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel in het Ottenstadion. Gent had het overwicht op het middenveld maar de grootste kansen waren voor de bezoekers.

Sander De Graeve in Gent

In een koud maar sfeervol Ottenstadion was het Standard dat eerst de neus aan het venster stak. Batshuayi kon al in de eerste minuut trappen, Boeckx pakte de fotografenbal in stijl. Daarna was er vooral balbezit en overwicht van AA Gent.

Tot grote kansen leidde dat echter niet, Gent kwam tot aan de zone van de waarheid maar de laatste pass was nooit echt op maat. De grootste dreiging ging uit van twee goede hoekschoppen van David Hubert. Hubert speelde samen met Neto en Lepoint sterk op het middenveld.

Grote kans Seijas

De grootste kans van de eerste helft was evenwel voor Standard. Seijas kon zijn volley niet laaghouden nadat Mpoku voorbij Arzo was geraakt. Tussendoor maaide Lepoint met een omhaal naast een bal van Brüls.

We gingen de rust in met en 0-0 stand. Na de rust zagen we hetzelfde spelbeeld. Gent domineerde maar Standard kreeg de grootste kansen. Van Damme zette scherp en laag voor, Batshuayi werkte de bal over het doel van Boeckx.

Mpoku vindt de paal

Even later knalde Goreux een grote mogelijkheid onbesuisd over. Intussen liet Mboyo zich een paar keer opmerken voor Gent maar de laatste pass kwam er nooit uit. De kapitein van Gent werd ook eens in de rug geduwd door Ciman maar Verbist floot geen strafschop.

Mpoku dacht dat hij gescoord had voor Standard in de 77e minuut. Hij ging al bijna vieren maar zag zijn knal uiteenspatten op de paal. Nog geen minuut later stak invaller Reza de neus aan het venster. Arzo kwam, na zijn gemiste interceptie, goed terug en haalde de bal zuiver uit de voeten.

Gent mag goden danken

Boeckx moest zeven minuten voor affluiten goed redden op een schot van Buzaglo. Veldoverwicht had Standard nog steeds niet maar het maakte wel aanspraak op een goal. Gent mocht enkele keren de goden danken dat het nog 0-0 stond.

Even later was Gent dan toch nog eens dicht bij een goal. Coulibaly kon net zijn voet niet tegen een doorgekopte bal van Zukanovic zetten. Vainqueur pakte nog terecht een tweede gele kaart na een tackle op Soumahoro in de 91e minuut. Het bleef uiteindelijk 0-0.