Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Luminus Arena
Genk pakt drie punten na moeilijke wedstrijd
Robby Morren

Racing Genk heeft na de 1 op 9 voor de winterstop een broodnodige overwinning op zak. Genk kwam 2-0 voor maar toch was het nog lang bibberen nadat Charleroi de aansluitingstreffer scoorde. Het was pas in de 89e minuut dat de ingevallen Plet de verlossende 1-3 op het scorebord zette.

Robby Morren in Genk

Khaleem Hyland was geschorst en werd vervangen door Kumordzi, verder geen verrassingen in het elftal dat Been tussen de lijnen stuurde. Bij Charleroi liet Ferrera zijn nieuwe aanwinst David Pollet onmiddellijk opdraven waardoor Rossini vrede moest nemen met een plaats op de ijskoude bank.

Eénrichtingsvoetbal, zo kunnen we de aanvangsfase makkelijk in één woord beschrijven. Charleroi plooide terug met een sterk bevolkt middenveld en liet het balbezit aan de Genkenaars. Die lieten het leer snel van voet tot voet gaan en na 10 minuten had Vossen de score moeten openen maar de Griekse goalie Sifakis wist er nog net een hand tussen te steken.

Vanop de stip
Een minuut daarvoor had scheidsrechter Lardot geoordeeld dat Buffel te makkelijk neerging in de zestien om de bal op de stip te leggen. Toen Satli halfweg de eerste helft op Vossen ging leunen wees de ref wel naar de stip. Barda zette zich achter de bal en trapte de 1-0 in het midden van het doel.

Met een voorsprong zou het allemaal een stuk makkelijker moeten gaan maar zoals we dat van Genk al te vaak hebben gezien dit seizoen, zakte het ook nu helemaal weg. David Pollet toonde bij zijn debuut dat hij onmiddellijk een meerwaarde betekent voor de Karolo's die nu kwamen opzetten op zoek naar de gelijkmaker. Het was enkel dankzij twee schitterende reddingen van Köteles, die toonde dat hij de onbetwiste nummer één is, dat Genk met een voorsprong de warme kleedkamer in mocht. Eerst tikte de Hongaar een schot van Milicevic over en met een zweefsprong hield hij een prima plaatsbal van Kaya uit zijn goal.

Veertiende van Vossen
Mario Been moet zijn jongens tijdens de rust de levieten hebben gelezen want de Smurfen kwamen met een heel ander gelaat uit de kleedkamer. Na amper drie minuten verdubbelde Jelle Vossen de voorsprong. Het was een beauty. Tshimanga zette voor en de aanvoerder werkte bijzonder mooi af. (2-0) Minuten later had de topschutter van Genk een nieuwe goal verdiend. Sifakis was geklopt maar de kopbal strandde op de paal.

Aansluitingstreffer
Het zag ernaar uit dat Genk de wedstrijd volledig in handen had maar met nog 35 minuten te gaan maakten ze het zich opnieuw moeilijk na te slap verdedigden. Badibanga kon veel te makkelijk de achterlijn halen en legde terug op Kaya die de aansluitingstreffer van dichtbij kon binnentikken. (2-1) Coach Ferrera gooide met Rossini extra aanvalskracht tussen de lijnen.

Sterke Sifakis
Charleroi trok naar voor waardoor er meer ruimte kwam voor de thuisploeg. De snelle Genkse jongens Buffel, Barda en Vossen kregen meermaals de gelegenheid om een counter op te zetten maar de efficiëntie ontbrak. Vossen had zijn tweede van de avond moeten scoren toen hij alleen voor Sifakis opdook maar de Griek hield zijn team in de wedstrijd met een beenveeg. Ook invaller Plet greep zich naar de haren toen het sluitstuk zijn plaatsbal uit de kruising zweefde. Toch moest een sterk keepende Sifakis zich nog een derde keer omdraaien toen Plet na een mooie combinatie tussen Vossen en Barda de 1-3 eindstand op het scorebord zette.