Datum: 26/01/2013 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Daknam
De Sutter toont opnieuw waarde tegen Lokeren
De Sutter toont opnieuw waarde tegen Lokeren
Foto: © SC

Anderlecht speelde geen grootse wedstrijd op Daknam, maar kon de verdedigende stelling van Lokeren toch doorbreken met een knappe goal van De Sutter. In de slotfase zetten de Waaslanders alles op alles en liepen nog op een counter die Iakovenko afrondde.

Eén goeie kans voor Anderlecht en één supergoeie voor Lokeren, zo konden we de eerste helft samenvatten qua kansen. Kanu miste al na een paar minuten en Proto redde briljant het schot van Mokulu. Voor de rest zagen we Anderlecht veel in balbezit, maar weinig dreigen. Ook nu weer klopte het tactisch plannetje van Peter Maes die zijn jongens opdroeg hoog druk te gaan zetten en de bezoekers zeker niet te laten voetballen.

En dat lukte wonderwel, want met Overmeire plaatste hij een tweede breker naast Persoons. Milos Maric werd het kind van de rekening, maar het plaatje klopte wel, want Kanu (die het ook aan zichzelf mocht wijten) en Praet kwamen amper aan voetballen toe terwijl De Sutter in de tang zat bij Scholz en Mijat Maric. Lokeren profiteerde bijna nog van een foute terugspeelbal van Nuytinck, maar Proto zag het leer via het been van Mokulu buiten gaan.

Kanu mist penalty

Zonder Biglia zat er weinig vaart in het spel en de diepgang van Mbokani werd ook gemist. Geen ideeën tegen een twee gordels van vijf en drie verdedigers. Anderlecht kwam echter beter uit de kleedkamer en Deschacht - die zijn 300ste dan toch eindelijk speelde - fleurde zijn jubileum op met een schitterende voorzet richting De Sutter. En 'Tommeke' scoort tegenwoordig wel heel makkelijk, deze keer met een heerlijke kopbal vol gevoel over Lazic. Nummer tien al voor de 'vervanger van Mbokani'.

Lokeren kroop uit zijn egelstelling en probeerde meer naar voor te voetballen. Mokulu zag zijn voorzet onderschept door Proto, maar die kon niet klemmen. In de herneming vlamde Leko op de Anderlechtdoelman. De bezoekers maakten zich weer meester van het leer en na een fout op Jovanovic kregen ze een penalty en Kanu eiste de bal op. Lazic dook echter naar de goede hoek op het slappe schot en dus geen dubbele voorsprong voor paars-wit. Maar waarom nam Kanu de strafschop, want de Braziliaan zat niet goed in de match.

De Waaslanders kwamen echter niet meer aan kansen en Anderlecht maakte er via de ingevallen Iakovenko zelfs nog 0-2 van. Anderlecht wint nu ook zijn elfde wedstrijd op rij. Zelfs zonder Biglia en de nieuwe versterkingen. 

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Lazic Jugoslav 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Maric Mijat 90' -
Scholz Alexander 90' -
El Mouataz Hassan 90' -
Persoons Koen 90' -
Overmeire Killian 79' -
Leko Ivan 67' -
De Pauw Nill   86' -
Dutra Júnior Sérgio 90' -
Mokulu Benjamin 90' -
  Bank G Beoordeel
Lemaire Nicolas -  
Corryn Alexander -  
Ketels Ruben -  
Tiko Tsholola -  
Maric Milos 23' -
Fernández Balufo Walter 11' -
Saglik Enes 4'  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Gillet Guillaume 90' -
Kouyate Cheikhou 90' -
Nuytinck Bram 90' -
Deschacht Olivier A 90' -
Kanu Rubenilson A 90' -
Kljestan Sacha 90' -
Praet Dennis 90' -
Bruno Massimo 90' -
Jovanovic Milan   79' -
De Sutter Tom 90' -
  Bank G Beoordeel
Kaminski Thomas -  
Odoi Denis -  
Safari Behrang -  
Wasilewski Marcin -  
Canesin Fernando Matos -  
Iakovenko Oleksandr 11' -
Armenteros Samuel -  
Herbeleef Sporting Lokeren - Anderlecht

Vooraf