Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard schenkt arbeiders zege
Sander De Graeve

Standard stak voor de match de arbeiders van Arcelor-Mittal een hart onder de riem. De Rouches konden de staalarbeiders ook een 2-0 zege schenken na een sterke tweede helft. Kortrijk speelde enkel in de eerste helft mee.

Sander De Graeve in Luik

Tennisser David Goffin mocht de aftrap geven en Standard begon bijna met een ace. Batshuayi kwam al na enkele seconden in een goede schietpositie. Zijn schot werd knap gered door doelman Keet.

De eerste tien minuten leek Kortrijk nog wat onder de indruk. Daarna konden de Kortrijkzanen het evenwicht herstellen. Buzaglo kon wel nog dreigen op vrije trap. Kortrijk kwam opzetten via een sterke Dejaegere.

Tennisvoetbal

Na een goeie 35 minute leek het alsof Goffin opnieuw op het veld stond. De bal ging van de ene naar de andere kant van het terrein met grote kansen aan beide kanten. Batshuayi zal verweten worden dat hij de bal niet afgaf (Mitrovic  kwam goed terug), Oussalah dat hij zelf niet schoot waar hij Dejaegere nog wou aanspelen.

Aan de rust stond er een magere 0-0 op het bord, te weinig voor de kansen die er waren. Het Standard-publiek begon ook gefrustreerd te raken. Na de rust kwam Standard, net als in de eerste helft, meteen opduiken aan de Kortrijkse goal maar Reza kon niet bij de bal van Bulot.

Ono

In de 54e minuut kregen we het debuut van Yuji Ono. Hij kwam een bleke Ajdarevic vervangen. Ono liet zich meteen opmerken, na een halve minuut op het veld te staan speelde hij Dejaegere al door de benen. De Kortrijk-speler hield de Japanner tegen en pakte meteen geel.

Standard kreeg meer overwicht en werd er al snel voor beloond. Van Damme met de mooie pass naar Batshuayi, die kapte kinderlijk makkelijk Oussalah uit en schoot knap binnen. Zes minuten later was het alweer prijs voor de Rouches. De acteurs wisselden van rol, Batshuayi met de gemeten pass op Van Damme die beheerst afwerkte.

Terechte zege

Kortrijk moest het spel ondergaan en kon enkel nog via Pavlovic dreigen. Hij schoot echter op medemaat Mitrovic. De nieuwe aanwinst Ono maakte een goede indruk en kwam bijna tot scoren maar hij kon de bal niet binnenglijden.

Standard won op basis van de tweede helft verdiend met 2-0. De staalarbeiders van Arcelor-Mittal konden dus even hun zorgen vergeten. Kortrijk speelde in de eerste helft goed mee maar kon nooit aanspraak maken op de zege. Play-off I lijkt veraf voor de troepen van Vanhaezebrouck.