Datum: 09/02/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Luminus Arena
Club Brugge telt Genk uit en klimt over Anderlecht
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Club Brugge telt Genk uit en klimt over Anderlecht
Foto: © SC

Club Brugge neemt na een onderhoudende topper de drie punten mee uit Genk. De troepen van Preud'homme bogen een achterstand om in een 1-3 zege en zijn zo mathematisch zeker van deelname aan play-off 1. Genk blijft in het sukkelstraatje.

Robby Morren en Cédric De Volder in Genk

Het was Michel Preud’homme die verraste met zijn opstelling. Hij verwees Lestienne en Vazquez naar de  bank, Jörgensen moest voor wat meer body op het middenveld zorgen en ook  Refaelov kreeg  een nieuwe kans. Mario Been behield het vertrouwen in de jonge Pieter Gerkens, Camus kreeg deze week de voorkeur op Kumordzi. Mboyo begon op de bank. Voor de aftrap mocht Mario Been onder luid applaus een attentie in ontvangst nemen voor zijn honderdste wedstrijd in de Genkse dug-out.

Lat houdt Club van voorsprong

Preud’homme stuurde zijn troepen onmiddellijk naar voor en dat plannetje wierp ei zo na vruchten af. Na dik tien minuten had de 0-1 op het scorebord kunnen staan maar zowel Odjidja als De Sutter troffen de lat. Pech voor blauw-zwart dat het openingskwartier volledig voor zijn rekening nam en daarin ook nog dreigde via Jörgensen en Meunier.

Ondertussen uitten de Limburgse supporters nog maar eens hun ongenoegen aan het adres van het bestuur. Kop van jut waren technisch directeur Degraen en algemeen directeur Jacob. De boodschap op hun spandoek was duidelijk.

De eerste van Gerkens

De Genkse motor kwam stilaan op  gang en naarmate het vertrouwen toenam, volgden ook de kansen. Vossen kopte over, Gerkens knalde op een Brugs been. Op het halfuur ontplofte de Cristal Arena. De 18-jarige Pieter Gerkens trapte een voorzet van Camus heerlijk tegen de touwen. Zijn naam galmde door het stadion. Credits voor Mario Been dat hij die jongen liet opdraven met Hyland en Kumordzi op de bank.

Club kreeg aanvallend niet bijster veel meer in elkaar gebokst tot in de slotminuut van het eerste bedrijf. Refealov legde breed in de zestien, De Sutter liet de bal slim lopen en Odjidja mikte laag over de grond perfect tussen Köteles en de eerste paal. 1-1 was een juiste ruststand.

De tweede helft was nog geen minuut bezig toen Club Brugge alweer moest vaststellen dat de voetbalgoden hen niet gunstig gezind waren. De bal kwam in de zestienmeter voor de voeten van De Sutter die het leer enig mooi vanuit de draai tegen de paal krulde.

Engels scoort

De verdiende tweede treffer kwam er toch na 12 minuten. Eerst ranselde Köteles een prima kopbal van De Sutter nog uit doel maar het betekende slechts uitstel. Bjorn Engels rukte mee op bij een corner en duwde de bal van binnen de kleine rechthoek tegen de touwen. (1-3)

Been greep in en bracht Mboyo in de plaats van Camus. Genk probeerde te drukken, Club kwam er regelmatig gevaarlijk uit. Vossen kopte net over, Odjidja krulde niet ver naast, Mboyo besloot te zwak en Ryan klemde een schot van Gorius. Met nog dik tien minuten te gaan mocht Castillo zijn debuut maken in het shirt van Club  Brugge en dat deed de Chileen in stijl: in de toegevoegde tijd maakte hij er 1-3 van.

Tweede plaats en zeker van play-off 1

Club Brugge klimt dankzij deze driepunter over Anderlecht naar de tweede stek en is bovendien mathematisch zeker van deelname aan play-off 1. Voor Genk blijft de malaise maar duren. De troepen van Been konden na de overwinning in Mechelen niet bevestigen en blijven achter met amper 6 op 33.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' 8.3
Anele Ngongca 90' 5
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 6
Koulibaly Kalidou 90' 5.8
Tshimanga Derrick 90' 5.8
Gerkens Pieter 83' 8.3
Gorius Julien 90' 5
Camus Fabien A 64' 5.5
Cissé Sekou 75' 5.5
Vossen Jelle 90' 6.5
Buffel Thomas 90' 7.5
  Bank G Beoordeel
Mboyo Ilombé 26' 5
De Ceulaer Benjamin 15' 5.8
Kumordzi Bernard Yao 7'  
Simaeys Jeroen -  
Hamalainen Brian -  
Hyland Khaleem -  
Van Hout Kristof -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 7
Meunier Thomas 90' 8.5
Mechele Brandon A 90' 7
Engels Björn 90' 8
De Bock Laurens 90' 5.5
Simons Timmy 90' 6
Odjidja Vadis  90' 8.5
Jørgensen Jesper 90' 8
Refaelov Lior A 71' 7.5
De Sutter Tom 79' 6
Sobota Waldemar 90' 5
  Bank G Beoordeel
Gudjohnsen Eidur 19' 7
Castillo Nicolás 11' 9
Duarte Óscar -  
Lestienne Maxime A -  
Vazquez Victor -  
Kujovic Vladan -  
Høgli Tom -  
Herbeleef KRC Genk - Club Brugge

Vooraf