Datum: 02/02/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse pakt punt tegen Lokeren na ware veldslag
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Lierse pakt punt tegen Lokeren na ware veldslag
Foto: © SC

Spanning troef op het Lisp waar Lierse een kostbaar punt thuis heeft kunnen houden tegen Lokeren. Beide ploegen leverden een ware veldslag wat resulteerde in tal van gele en 2 rode kaarten. Uiteindelijk eindigde de partij op een 1-1 gelijkpspel.

Robby Morren in Lier

Bij Lierse behield coach Ramzy het vertrouwen in de elf spelers die vorig week met 2-0 onderuitgingen bij Zulte Waregem. Zijn collega Peter Maes sleutelde wel aan zijn elftal. Milos Maric mocht beginnen tegen zijn ex-club en ook Alexander Corryn verscheen aan de aftrap. Leko en El Mouataz moesten vrede nemen met een plaats op de bank.

De nederlaag van Beerschot tegen AA Gent werd voor de aftrap op gejuich onthaald op het Lisp. Lang duurde de vreugde van de Lierse-fans echter niet. Hoewel de Pallieters allesbehalve een gebrek aan inzet kon verweten worden, waren ze kort na het kwartier alweer op achtervolgen aangewezen. Maric zette zijn hoofd tegen een hoekschop, Persoons verlengde de bal van dichtbij tegen de touwen. (0-1)

Lokeren toonde zich zo heel efficiënt want het was Lierse dat vanaf de eerste minuut veel druk uitoefende op de man in balbezit en op de helft van de tegenstander speelde. Lokeren kwam maar heel moeizaam tot voetballen en kort na het halfuur had de gelijkmaker een feit moeten zijn. Ashour legde perfect breed op Claasen maar die besloot binnen het bereik van doelman Lazic. Na een felle eerste helft kreeg Lierse niet wat het verdiende en mocht Lokeren met een gevleide voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Rood Ayew

Lierse bleef ook na de pauze naar de gelijkmaker zoeken. Spanning was er wel en vooral veel vechtvoetbal. Mooi was het allemaal niet wat de twee teams op de grasmat legden. Kansen vielen amper te noteren, kaarten des te meer. Delferiere haalde de woede van het thuispubliek over zich heen toen hij met nog 20 minuten te gaan Ayew met rood van het veld stuurde.

Lierse knokt terug

Het leek een uitzichtloze situatie maar met een bewonderenswaardige vechtlust knokten de Pallieters zich weer in de wedstrijd. Eerst zette Hazurov de gelijkmaker op het scorebord door een vrije trap van Bourabia in doel te deviëren. Kort daarna kregen we opnieuw een gelijke strijd met 10 tegen 10 nadat ook Mokulu zich niet kon beheersen en een rood karton onder de neus kreeg van Delferiere.

Na 90 minuten stond de 1-1 op het bord waardoor Lierse opklimt naar de 14e plaats in het klassement. Lokeren blijft voorlopig alleen derde maar daar kan zondag verandering in komen.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Ayew Abdul Ibrahim   90' -
Saïdi Karim   90' -
Swinkels Arjan 90' -
Ofori Richard 90' -
Bourabia Rachid A 90' -
Wils Thomas 90' -
Claasen Daylon   90' -
El Takky El Fawy Ashour 45' -
Hazurov Kostadin 90' -
El Gabas Mohamed 59' -
  Bank G Beoordeel
Goris Nathan -  
Said Ouka Ahmed -  
Dachelet Miguel -  
Shebeita Mostafa Yehia Mohamed -  
Lambot Benjamin -  
Bidaoui Soufiane 45' -
Pouga Christian 31' -

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Lazic Jugoslav 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Maric Mijat A 90' -
Scholz Alexander   90' -
Corryn Alexander 90' -
Persoons Koen 90' -
Overmeire Killian 90' -
Maric Milos 63' -
De Pauw Nill   79' -
Mokulu Benjamin   90' -
Dutra Júnior Sérgio   73' -
  Bank G Beoordeel
Lemaire Nicolas -  
El Mouataz Hassan -  
Tiko Tsholola -  
Fernández Balufo Walter -  
Leko Ivan 27' -
Saglik Enes 17' -
Harbaoui Hamdi 11' -
Herbeleef Lierse SK - Sporting Lokeren

Vooraf