Datum: 09/02/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Jan Breydel
Rode kaart Thompson doet match kantelen
Rode kaart Thompson doet match kantelen
Foto: © SC

OH Leuven leek even op weg naar een stunt in het Jan Breydelstadion, maar een domme rode kaart voor Kenny Thompson en een klasseflits van het duo Gudjohnsen-Refaelov maakte een einde aan de droom. Club trok de scheve situatie in amper vier minuten recht.

Weeral enkele wijzigingen bij Club Brugge. Het was de beurt aan Tchité om eens buiten de kern gelaten te worden en voor Refaelov om zijn terugkeer in de basis te maken. Hoefkens moest zijn rechtsachter dan weer aan Högli laten. Ronny Van Geneugden koos dan weer voor een verstevigd middenveld met Gislason en Ngolok. 

Club Brugge startte heel gretig en drukte OHL in de beginfase gewoon weg. De Leuvenaars kwamen niet in het stuk voor, maar blauw-zwart had het moeilijk om een uitgespeelde kans af te dwingen. Lestienne, Bacca en Refaelov probeerden het met afstandsschoten, maar Bailly schoof telkens een handje in de weg. Donk zette een goede mogelijkheid naast en Vazquez trapte een vrije trap in het zijnet. 

Geraerts knap

Club had allang een voorsprong verdiend op basis van het overwicht, maar de Leuvense organisatie deed zijn naam weer alle eer aan. Mikulic - overgenomen van Beerschot - hield samen met Robson de boel goed gesloten en Bailly liet zich niet verrassen. Vooraan stonden Chuka en Ibou wel tevergeefs op een bruikbare bal te wachten. Die kwam er wel voor Geraerts, op pass van Karuru. De beste mogelijkheid van de wedstrijd en ze was verrassend voor OHL. Kujovic trok echter aan het langste eind en behoedde Club voor een wel heel zure achterstand.

OHL lag heel de eerste helft onder, maar kwam met heel andere intenties uit de kleedkamer. Chuka, Geraerts en Karuru dwongen in vier minuten tijd meer kansen af dan in de hele eerste helft tezamen. De vierde was ook prijs: Karuru opende heel mooi op de vrijstaande Geraerts en de ex-Bruggeling werkte beheerst af hoog in doel. Zoals het een gentleman betaamt, weigerde hij echter uitbundig te juichen tegen zijn ex-ploeg.

Thompson en Larsen dom

Bacca had na een sublieme pass van Vazquez al snel de mogelijkheid om gelijk te maken, maar schoot naast. En dan maakte Kenny Thompson het zijn ploeg heel moeilijk. Op een geheel onnodige plaats schoof hij naar de bal toe en raakte daarbij de schenen en enkels van Refaelov. Lardot haalde rood uit zijn achterzak en de rechtsachter mocht inrukken.

Het was het sein voor de Bruggelingen om de scheve situatie recht te zetten. En het deed dat op nog geen vier minuten. Eerst mocht Lestienne doorgaan vanuit buitenspel omdat Lardot oordeelde (en hij had gelijk ook) dat Gislason de bal in zijn loop duwde: 1-1. Garrido bracht Gudjohnsen er in voor Duarte en dat loonde ook meteen want na een schitterende één-twee met de IJslander werkte Refaelov heel subtiel af: 2-1. Thompson zal zich na de wedstrijd mogen excuseren hebben bij zijn ploegmaats.

Maar ook Club had er zo eentje: Jim Larsen mocht eveneens de kleedkamer opzoeken na een volledig onnodige tackle op het middenveld met de twee voeten vooruit op Geraerts. De moed was OHL echter helemaal in de schoenen gezonken en invaller Trickovski beslechtte het pleit met een subtiel opwippertje na een persoonlijke actie. 

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Kujovic Vladan 90' -
Høgli Tom 90' -
Duarte Óscar 64' -
Larsen Jim   90' -
Stenman Fredrik 90' -
Donk Ryan 90' -
Odjidja Vadis 90' -
Vazquez Victor 90' -
Refaelov Lior 90' -
Lestienne Maxime 85' -
Bacca Carlos   75' -
  Bank G Beoordeel
Dhoest Sven -  
Hoefkens Carl -  
Buysse Bart -  
Jørgensen Jesper -  
Gudjohnsen Eidur A 26' -
Trickovski Ivan 15' -
Adu Enoch Kofi 5'  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Vanaudenaerde Günther   90' -
Robson Severino da Silva 90' -
Mikulic Tomislaw   90' -
Thompson Kenny   90' -
Gislason Stefan 90' -
Geraerts Karel 90' -
Ngolok Evariste   90' -
Karuru Ovidy A 84' -
Ibou Sawaneh 90' -
Ogbu (Chuka) Derick 84' -
  Bank G Beoordeel
Lenaerts Yves -  
Weuts Koen -  
Buysens Ludovic -  
Van Goethem Kenneth -  
Brogno Loris -  
Ruytinx Bjorn 6'  
Azevedo Thomas 6'  
Herbeleef Club Brugge - OH Leuven

Vooraf