Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk verslaat tien Buffalo's
Niels Ceulemans

Op een zwaar veld heeft Kortrijk met 1-0 gewonnen van AA Gent. De thuisploeg kende een moeilijke eerste helft, na de pauze herstelden ze het evenwicht.

Geen verrassingen bij de opstellingen, beide ploegen lieten dezelfde elf starten als vorige week. Wel opvallend dat het veld er langs één kant zeer slecht bij lag. Gent begon naar de slechte kant.

De eerste periode begon moeizaam. Op de helft van Kortrijk was over de grond combineren bijna onmogelijk. Daarnaast lag de wedstrijd voortdurend stil door kleine overtredingen. Dit alles resulteerde in een stroeve match die vooral tempo miste. Gent probeerde wel, met voorzetten vanop de flanken, maar buiten een afstandsschot van Kage kon het geen gevaar creëren.

Kortrijk kon daar weinig tegenover stellen. Al liet Brecht Dejaegere af en toe zien dat hij kan voetballen. Toch een enorm zwakke eerste helft! Mag je eigenlijk wel voetballen op zo'n slecht terrein?

Kortrijk neemt over
Na de pauze leken de rollen om te draaien. De thuisploeg herstelde het evenwicht en het dwong enkele kansen af. Toen Rafinha op het uur van het veld werd gestuurd met een rode kaart kon Kortrijk de wedstrijd helemaal in handen nemen. Brecht Dejaegere zette dit overwicht om in een voorsprong.

Tijdens de laatste twintig minuten hing de 2-0 meer in de lucht dan de gelijkmaker. De Buffalo's konden, met tien, geen vuist meer maken tegen een dominante thuisploeg.

AA Gent heeft duidelijk nog werk als het PO2 wil winnen. In Kortrijk dromen ze alweer van PO1, al moet Club Brugge dan nog enkele steken laten vallen.