Datum: 10/02/2013 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Freethiel
Mbokani en Kanu trekken scheve situatie recht
Mbokani en Kanu trekken scheve situatie recht
Foto: © SC

Anderlecht bibberde en beefde op een ijskoude Freethiel. Letterlijk en figuurlijk, want na een mindere eerste helft en de achterstand waren het Kanu en Mbokani die in de tweede helft moeizaam de wedstrijd naar Brusselse zijde trokken. Het is wel nog steeds zoeken voor Anderlecht.

Zonder Biglia en Jovanovic, het scheelt een slok op een borrel bij Anderlecht. Wel weer Dieumerci Mbokani in de basis met naast zich De Sutter die de voorkeur kreeg op Praet. Waasland-Beveren bracht met Sibum wat meer kracht op het middenveld. Het resulteerde in een openingsfase die evenwichtig was en Anderlecht een paar halve kansjes via Mbokani, De Sutter en Bruno kon afdwingen.

Aan de overkant wel een heel goeie mogelijkheid voor de thuisploeg toen De Smet leek te gaan afdrukken, maar de van Gent gehuurde middenvelder legde nog terug op Remacle en die kon niet genoeg kracht achter zijn schot zetten. Remacle kon ook nog eens op het dak van het doel koppen. Bruno en Kanu kregen ook een paar goede kansen, maar werkten ongelukkig af. 

Remacle straft af

Anderlecht hing als los zand aan elkaar, nergens organisatie en geen creativiteit. Waasland-Beveren speelde wel goed georganiseerd naar de hand van Glen De Boeck en werd daar ook voor beloond. Het doelpunt viel voor de rust aan de kant van Proto. Remacle werd helemaal alleen gelaten nadat Kouyate fout ingreep en De Smet had dat goed gezien: Proto kwam uit, maar Remacle trapte zijn derde kans wel goed binnen.

Anderlecht ging na de rust op zoek naar de gelijkmaker en Van den Brom bracht met Vargas een extra joker. Niet door de inbreng van Vargas (die speelde een dramatisch eerste kwartier) maar wel via Kanu en - wie anders - Mbokani kroop paars-wit op gelijke hoogte. Een schitterende splijtpass door het hart van de defensie van de Braziliaan naar 'Dieu' en de Congolees werkte op zijn eigen subtiele manier af met een lobbal.

Kanu en Mbokani

De bezoekers roken bloed en begonnen nu wel beter te voetballen (zonder te imponeren) terwijl Waasland-Beveren loerde op de counter. Bij één daarvan ging Iakovenko zwaar op de enkel van De Smet staan en dat betekende het einde van de wedstrijd voor de middenvelder. Het zag er alvast akelig uit.

De Brusselaars gingen door en kregen ook waar ze naar op zoek waren. En weer met dezelfde twee protoganisten, maar wel met een andere rolbezetting. Mbokani maakte de actie en Kanu werkte af: 1-2. De Braziliaan staat in de interesse van een Russische ploeg, maar misschien moeten ze bij Anderlecht eens nadenken voor ze de middenvelder - die vorig jaar in de play-offs ook beslissend was - te laten vertrekken, want op mindere momenten kan hij met zijn duelkracht en drang naar voor wel iets bijbrengen.

Waasland-Beveren voelde zich nog bestolen nadat een goal werd afgekeurd voor voorafgaand contact van D'Ulivio op Proto die geblesseerd naar de grond zeeg. De scheidsrechter legde het spel stil en de goal van Badash ging niet door. Er viel vanavond iets te rapen voor de Waaslanders.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
D'Ulivo Cédric 90' -
Belhocine Karim 90' -
Ivens Jonas 90' -
Blondelle Siebe 90' -
Rowell Jonathan 67' -
Sibum Bas 90' -
De Smet Stijn A 74' -
Sonck Wesley 82' -
Remacle Jordan 90' -
Badash Barak 90' -
  Bank G Beoordeel
Clepkens Michael -  
Farssi Rachid -  
Cavens Jurgen -  
Sterckx René 23' -
Ladrière Benoît 16' -
Aoulad Mohammed 8'  
Plut Vito -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Gillet Guillaume 90' -
Kouyate Cheikhou 90' -
Nuytinck Bram 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Kljestan Sacha 90' -
Kanu RubenilsonA   90' -
Bruno Massimo 45' -
Iakovenko Oleksandr 90' -
De Sutter Tom 90' -
Mbokani DieumerciA 90' -
  Bank G Beoordeel
Kaminski Thomas -  
Odoi Denis -  
Safari Behrang -  
Canesin Fernando Matos -  
Praet Dennis -  
Vargas Ronald 45' -
Armenteros Samuel -  
Herbeleef SK Beveren - Anderlecht

Vooraf