cerCercle Brugge
staStandard
0-1
Datum: 16/02/2013 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jan Breydel
Ezekiel brengt Standard voorbij Cercle
Christophe van den Boom
| 0 reacties
Ezekiel brengt Standard voorbij Cercle
Foto: © SC

Standard won vanavond op het veld van Cercle Brugge met het kleinste verschil. De Rouches waren voor rust dominant maar vergaten de wedstrijd te beslissen waardoor Cercle lang hoopte op de gelijkmaker.

Sander De Graeve in Brugge

Vooraf dansten cheerleaders op de tonen van onder meer Gangnam Style. Deze swingende intro zorgde niet meteen voor swingend voetbal bij de thuisploeg. Standard domineerde onder impuls van een sterk spelende Bulot, het was enkel wachten op het doelpunt.

Goed een kwartier na de aftrap verkeek Verbist zich op een voorzet van Mpoku. De bal, die alles en iedereen voorbij ging, strandde via de grond op de kruising. Ezekiel had maar binnen te duwen. Met één van de makkelijkste goals uit zijn carrière zette de spits Standard op voorsprong.

Grote kans Bakenga

Na de goal werd het spel van Cercle er niet beter op. De ploeg speelde echt als een degradant. Verbist hield zijn ploeg uiteindelijk nog enkele keren recht met knappe reddingen. Bakenga verprutste aan de overkant een grote kans al werd hij gehinderd door Arslanagic.

Aan de rust verdiende Standard de 0-1 voorsprong. Het dramatische spel van Cercle werd verpersoonlijkt door Smolders en Carvalho. Beide middenvelders trapten meer slechte dan goede passes tot ongenoegen van het publiek. Smolders werd overigens al voor de rust uit zijn lijden verlost. Dat lijden bleek letterlijk, de middenvelder verliet het vel met een blessure.

Geen strafschop

Voor Carvalho ging de lijdensweg na rust gewoon door. Hij verloor de bal knullig centraal waardoor Ezekiel dicht bij een goal kwam. Dickoh hielp Standard van zijn kant ook bijna aan een goal. Zijn poging ging net naast zijn eigen doel. Het doelgevaar aan de kant van Verbist kwam het vaakst van eigen fouten. Standard verzuimde om het gaspedaal volledig in te drukken.

Een tweede goal van Standard bleef zo uit en Cercle putte moed. De vereniging zette enkele goede aanvallen op met als eindpunt vaak invaller Boghossian. Een schot van de Paraguayaan raakte de hand van Van Damme. Aangeschoten bal, oordeelde Nzolo. De rest van de wedstrijd dief genoemd worden was zijn deel.

Cercle kon zich uiteindelijk niet naast Standard hijsen. De wedstrijd van woensdag tegen Charleroi wordt zo mogelijk nog belangrijker. Standard spoelde de kater van Bergen door maar overtuigend was het allemaal niet.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Boi Frederik 90' -
Dickoh Francis 90' -
Mertens Gregory   90' -
Evens Bernt   90' -
Carvalho William 75' -
Smolders Tim 42' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Uchebo Michael 90' -
Godee Joey 90' -
Bakenga Mushagalusa 45' -
  Bank G Beoordeel
Coppens Jo -  
Portier Anthony -  
Wils Stef -  
Mestdagh Niels -  
Van Roose Karel 48' -
Boghossian Joaquin 45' -
Cachicote da Rocha Carlos Wilson 15' -

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Cisse Ibrahima 90' -
Arslanagic Dino 90' -
Ciman Laurent 90' -
Van Damme Jelle 90' -
Buyens Yoni 90' -
Vainqueur William   90' -
Bulot Frédéric 90' -
Mpoku Paul José 74' -
Ghoochanejhad Reza 60' -
Ezekiel Imoh 87' -
  Bank G Beoordeel
Moris Anthony -  
Fiore Corentin -  
Opare Daniel -  
Buzaglo Maor -  
Batshuayi Michy 30' -
Cristea Adrian 16' -
Tucudean Marius George 3'  
Herbeleef Cercle Brugge - Standard

Vooraf