Datum: 12/08/2012 18:00
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jules Ottenstadion
Buffalo's bijten tanden stuk op OHL

Gent en OH Leuven hebben het op een gelijkspel gehouden. Leuven scoorde reeds in de eerste minuut via Ibou, maar Wallace kon gelijkstellen. Gent was beter in de tweede helft, maar het schoentje wringt bij de Buffalo's bij de afwerking.

Johan Walckiers in Gent

Geen tijd voor een studieronde in Gent-OHL, want na vijfenveertig seconden (!) stonden de bezoekers al op voorsprong. Bij een snelle vrije trap mocht Ibou simpel weglopen in de rug van Skarabot en Padt was meteen gezien. De bij elkaar getimmerde verdediging waarin Arzo ontbrak en Maréval centraal acteerde, zag er echt niet goed uit.

En nog een paar keer in die eerste twintig minuten werden Melli en co bijna koud gepakt. Ibou teisterde de nooddefensie, maar zag een schot net naast zoeven. AA Gent nam gaandeweg het initiatief en zag ook een doelpunt van Melli afgekeurd wegens buitenspel. Dik 25 minuten ver was het echter Wallace die de bordjes gelijk hing. Na een voorzet van Remacle probeerde Brüls een omhaal, maar werd te veel gehinderd. De mee opgerukte Braziliaanse linksachter stond echter helemaal vrij in de zestien en poeierde het leer voorbij Bailly.

Daarna zakte het niveau echter af tot een bedenkelijk peil. Verkeerde beslissingen alom en slechte passes bij de vleet. De rust werd dan ook bereikt met de 1-1 op het bord. Gent kwam beter uit de kleedkamer: de bal ging goed van voet tot voet, maar toch was enkel Kola - na mistasten van Bailly - dicht bij een doelpunt. Weuts voorkwam erger. De Gentse spitsen waren immers met te weinig in de zestien om de (goede) voorzetten van Messoudi en Brüls in ontvangst te nemen.

Leuven werd teruggedrongen, maar had geluk toen een schitterende krul van Brüls de verkeerde kant van de paal scheerde en Bailly kwam goed tussenbeide op de doorgebroken Remacle. Sollied haalde een goede Messoudi naar de kant om met Arbitman iets meer présence in de zestien te krijgen. Het bracht echter weinig zoden aan de dijk, want OHL stond achteraan bijzonder goed georganiseerd. Bij Gent moet er vooral offensief meer realisme komen, want de Buffalo's hebben het echt moeilijk om te scoren.