Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi houdt de drie punten makkelijk thuis
Frank Deckers

Charleroi - Waasland-Beveren was een wedstrijd zonder inzet. Beide ploegen waren al geplaatst voor play-off II maar de Waaslanders konden wel nog over de Zebra's springen in de stand als ze wonnen.

De eerste helft begon zeer zwak. Beide ploegen kregen amper kansen en vochten vooral op het middenveld voor de bal. Waasland-Beveren mocht als eerste een vrije trap nemen net buiten de zestien maar de bal vloog naast het doel.

Na twintig minuten brak de wedstrijd open nadat Milicevic de 1-0 maakte na een knap samenspel met Onur Kaya. De spits schoot de bal knap in de dak van de goal.

Na een dik uur beging Doumbia een fout op Rossini waarna de Zebra dom terugtrapte. De spits kreeg prompt een rode kaart voorgeschoteld. Met de man-meer-situatie kon Waasland-Beveren iets vrijer voetballen en dat leverde direct kleine kansjes op. Net voor rust kopte De Smet nog een mooie kans in de handen van de keeper.

Deksel op de neus

De ploeg van Glen De Boeck was in de tweede helft zeker het betere team maar kon dat niet meteen omzetten in doelpunten. De Waaslanders kregen meerdere kleine kansjes maar konden die niet benutten. Tussendoor mocht Charleroi naar harte lust counteren maar ze kwamen geen enkele keer dicht bij een doelpunt.

Wesley Sonck mocht een kwartier voor tijd nog invallen om zo toch maar een doelpunt te forceren. Het spel begaf zich ook zo goed als constant op de helft van Charleroi maar de bal wou er niet in.

Tien minuten voor tijd kreeg Waasland-Beveren het deksel op de neus wanneer Pollet een aanval succesvol kon afronden. Milicevic knalde de bal eerst nog op Coosemans maar David Pollet kon hem toch nog in doel werken. Alsof het nog niet genoeg was scoorde Pollet zes minuten later zijn tweede van de avond. Charleroi won uiteindelijk nog vrij makkelijk ondanks dat ze de volledige tweede helft met een man minder hebben gespeeld.