Datum: 16/03/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Achter de Kazerne
Zulte Waregem wint en loopt in op Anderlecht
Fabian Morren
| 0 reacties
Zulte Waregem wint en loopt in op Anderlecht
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft na de nederlaag tegen Club Brugge weer aangeknoopt met de zege. De ploeg van Francky Dury won met 2-3 bij KV Mechelen en begint aan play-off I met twee punten achterstand op leider Anderlecht. De wedstrijd werd overigens gekleurd door de invallers.

Voor KV Mechelen had de wedstrijd geen enkel belang meer. Dat betekende echter niet dat Harm Van Veldhoven met een experimenteel elftal aan de aftrap verscheen. Francky Dury had in z'n team geen plaats voor Junior Malanda. Perdichizzi verving de geschorste Steve Colpaert. 

KV Mechelen worstelde met zichzelf in de eerste twintig minuten. Bovendien was het al na zeven minuten op achtervolgen aangewezen. Na matig verdedigen bij de thuisploeg kwam de bal met wat meeval bij Jens Naessens, die Pacovski vloerde. Een ideaal scenario voor Zulte Waregem, dat dan zijn favoriete spel kan spelen: counteren.

Pas halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg er wat door. Op cruciale momenten werden echter te vaak de verkeerde beslissingen genomen. Zo wachtte Cordaro veel te lang en kwam de voorzet van Destorme niet aan. Zulte Waregem maakte in de eerste helft zelf heel weing klaar. Bovendien waren er te veel akkefietjes en irritaties om van een aangename eerste helft te kunnen spreken.

KV Mechelen kon de druk van in de eerste helft na rust niet aanhouden en na een kwartier in de tweede helft verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Invaller Trajkovski werd moederziel alleen gelaten in het strafschopgebied en rondde beheerst af. De wedstrijd leek gespeeld, maar Mechelen reageerde vrijwel meteen. En weer was het een invaller die scoorde. Diabang - die de wel erg bleke Iddi was komen vervangen - kopte de aansluitingstreffer keurig binnen. De prima voorzet was van Mads Junker.

Spannend slot
Diezelfde Junker kwam even later in een prima gelegenheid om de bal zelf tegen de touwen te jagen, maar de Deense aanvaller miste zijn vluchtschot compleet. Acht minuten voor tijd leek de beslissing te vallen. Leye zette voor vanop links en Ibrahima Conte tikte binnen. Alweer een invaller dus die het verschil maakte. Toch bleef de spanning, want weer scoorde KV Mechelen tegen. Ditmaal was het Junker die de aansluitingstreffer scoorde. 

Zo werd het nog flink bibberen voor Zulte Waregem in de slotminuten. Sheldon Bateau was héél dicht bij de gelijkmaker, maar kopte na een hoekschop nipt over. Je kan KV Mechelen geen gebrek aan inzet verwijten. Malinwa ging er vol voor. Dat bewees ook de hoge kaartenlast in deze wedstrijd. Na de wedstrijd kreeg Pacovski zelfs nog rood vanwege protest. Scheidsrechter Nicolas Laforge had een zéér moeilijke wedstrijd. De bezoekers hielden echter wel stand en doen een gouden zaak, want Anderlecht kon niet winnen bij AA Gent. 

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav     90' -
Bateau Sheldon 90' -
De Petter Steven   90' -
Karahmet Senad 90' -
Van Loo Anthony   90' -
Iddi Abdul-Yakuni 60' -
Biset Maxime   90' -
De Witte Seth   62' -
Cordaro Alessandro   64' -
Junker Mads A 90' -
Destorme David 90' -
  Bank G Beoordeel
Biebauw Wouter -  
Van Hoevelen Kenny -  
Van Tricht Wannes -  
Henkens Robin -  
Dialiba Diabang Boubacar 30' -
Rits Mats A 28' -
Enevoldsen Thomas 26' -

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
Perdichizzi Pietro   90' -
Godeau Bruno   90' -
D'Haene Karel 90' -
Hazard Thorgan   45' -
Berrier Franck A 90' -
Delaplace Jonathan   90' -
Skúlason Ólafur   90' -
Leye Mbaye A 90' -
Naessens Jens 68' -
  Bank G Beoordeel
Bruzzese Sébastien -  
Vandenbroucke Niels -  
Hinostroza Vásquez Paulo Hernán Junior -  
Lendric Ivan -  
Trajkovski Aleksandar  45' -
Conté Ibrahima Sory 22' -
Malanda Junior -  
Herbeleef KV Mechelen - Zulte Waregem

Vooraf